Kardemummakaka och finfika


Foto: Karin / bevemyrs blogg

Gammelmormors gamla minibibel är tummad, nött och bara för vacker. Känslan att bläddra mellan sidorna är storslagen i all ära. Det går nästan inte att greppa historien som är dess egna.

Kardemummakakan har min fina och superduktiga brorsdotter Lisa bakat och den smakar bara för gott!

Ingredienser:

175 g smör
3 ägg
3 dl socker
1 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk stött kardemumma

Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader, smält smöret och låt svalna. Smöra och bröa en form, ca 24 cm. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Häll i smöret och mjölken. Blanda vetemjöl, bakpulver och kardemumman. och vispa försiktigt i äggsmeten. Häll i formen och grädde i nedre delen av ugnen i ca 40 min tills kakan är klar.

Kommentarer
Postat av: linnea

Mums vad gott med kardemummakaka -kardemumma är ju lugnt en av de godaste kryddorna! Alla dina mat/fikabilder är så fina och upplägget är alltid så snyggt med en kaffekopp, sockerbit, sockertång (hehe, heter det så?;)) och någon liten chokladbit vid sidan om kakan =) /Linnéa

2010-08-10 @ 08:46:58
URL: http://baktokig.blogg.se/
Postat av: Erika - Bakglädje

Låter som en smarrig kaka. Visst är det härligt med gamla böcker, framför allt om de har en historia och man känner den som ägt dem.

2010-08-10 @ 08:51:48
URL: http://bakgladje.blogspot.com
Postat av: Fridas kök

Håller med... kardemummakaka är såååå gott! :-)

2010-08-10 @ 15:45:53
URL: http://fridaskok.wordpress.com
Postat av: Ulrika

Vilka fina bilder :)

2010-08-15 @ 19:21:43
URL: http://ulrikasmat.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen