Kardemummakaka och finfika
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Gammelmormors gamla minibibel är tummad, nött och bara för vacker. Känslan att bläddra mellan sidorna är storslagen i all ära. Det går nästan inte att greppa historien som är dess egna.
Kardemummakakan har min fina och superduktiga brorsdotter Lisa bakat och den smakar bara för gott!
Ingredienser:
175 g smör
3 ägg
3 dl socker
1 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk stött kardemumma
Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader, smält smöret och låt svalna. Smöra och bröa en form, ca 24 cm. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Häll i smöret och mjölken. Blanda vetemjöl, bakpulver och kardemumman. och vispa försiktigt i äggsmeten. Häll i formen och grädde i nedre delen av ugnen i ca 40 min tills kakan är klar.
Kommentarer
Postat av: linnea
Mums vad gott med kardemummakaka -kardemumma är ju lugnt en av de godaste kryddorna! Alla dina mat/fikabilder är så fina och upplägget är alltid så snyggt med en kaffekopp, sockerbit, sockertång (hehe, heter det så?;)) och någon liten chokladbit vid sidan om kakan =) /Linnéa
Postat av: Erika - Bakglädje
Låter som en smarrig kaka. Visst är det härligt med gamla böcker, framför allt om de har en historia och man känner den som ägt dem.
Postat av: Fridas kök
Håller med... kardemummakaka är såååå gott! :-)
Postat av: Ulrika
Vilka fina bilder :)
Trackback