Hasse Tellemars mammas järngyta och en ovanligt begåvad smakkombination!:)
En av mina kollegor hade snurrat runt på bloggen en stund och sökte sedan upp mig. "Karin du skulle verkligen blogga min suveränt goda kycklinggryta!!" Det är ju inte varje dag man får sådana uppmaningar, hem for jag med receptet i näven, lagade på stående fot och föll sedan handlöst för den begåvade kombinationen mellan det söta spadet från konserverade persikor och hett kryddad kyckling. Det är jag ganska övertygad om att du också kommer att göra!:)
Nu lite kuriosa. Några av er minns säkert radiolegenden Hasse Tellemar. Den här fina, supergedigna järngrytan gav hans mamma till min mamma som nu i sin tur har gett den till mig. Själv kan jag inte låta bli att tänka på all mat som har lagats i grytan, helgstek, köttgrytor och fisksoppor, känsla av alla smaker och dofter som grytan förnimmar går nästan att ta på. Underbart att låta en gryta vandra vidare i generationer sådär:)
I nästa blogginlägg firar vi andra advent!
_____________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
4 st kycklingfileer
2 krm kryddpeppar
2 krm vitpeppar
2 krm cayennepeppar
2 krm chilipeppar
4 krm grovmalen svartpeppar
2 tsk curry
1 dl vetemjöl
1 vitlöksklyfta
2 hönsbuljongtärningar
spadet från en stor burk konserverade persikor (om du vill kan du även dela persikorna i bitar och röra ner i grytan)
3 dl grädde
1/2 dl vatten
Gör så här: Blanda kryddorna och mjölet i en påse, skär kycklingen i bitar och lägg ner dem i påsen och skaka en stund. Bryn köttet i smör och blanda sedan ner allt och låt småsjuda i ca 20 minuter. Smaka av med salt. Servera med ris och en sallad.
Hej Karin det låter gott gud vilka fina bilder som du fotar Miljoner kramar Nk
"Denna grytan den skall vandra från den ena till den andra"..;) Och detta låter gott och enkelt! Ska provas!
Hm, det är konstigt. Jag blir alltid så hungrig när jag kollar in på din blogg ;)
Det lät- och såg gott ut! Måste testas.... Kram!
Har lagat denna gryta idag och den var riktigt god.
Tack för receptet :)
Kramen
Sitter just och äter denna gryta, rester från igår. Hela familjen gillade den, från 5-årstösen (det bränner lite på tungan, mamma) till tonårssonen (vad är det där...om persikorna).
Den ska definitivt göras fler ggr. Ska testa den på jobbet också, då med fisk o räkor istället för kyckling (min brukare äter inte kött).
Tack för receptet!
Den ser helt fantastisk ut!
Detta blir kvällens middag! Ska bli intressant! :)
Trevlig blogg du har! :)
//Jennie
Jag provade detta receptet idag..Mums vad gott det var!! =)
Tusen tack för att du delade med dig!
En jättefin blogg med mycket fina bilder.. :)
Ha det fint och God Jul!
En ny favorit! Kram!
Supergott var ordet!!! En ny klassiker hemma hos oss, enkelt att laga var det också och det känns som om man kan variera i oändlighet. Tack!
Ja,det här ska ni absolut laga,alla åt 2ggr,från 1,5 åringen till 60 åringen!
Hej
du räddade matlagningstorkat som flera gånger förr
Jättegod gryta som fick beröm av kräsen dotter+ att den räckte till 2 matlådor MUMS !!
Hej!
Vad roligt att läsa,och vad förvånad jag blev när jag såg min farfars namn:) Det ska jag berätta för honom!
"Jenny"
Hej!
Så trevligt, då är vi släkt du och jag då!;)
Kul att du hittade hit!!!
Hälsar Karin