Chokladkaka med espressosirap
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Massor av mörk choklad, smör, mald mandel och kaffe. Annorlunda i smaken och fullständigt förtappat onyttigt!! Mäktig och underbar!!!
Ingredienser:
300 g mörk choklad
250 g smör
5 ägg
110 g socker
125 g mjöl
1 tsk bakpulver
75 g mald mandel
2 dl nybryggd espresso eller vanligt kaffe
Gör så här: Bryt chokladen i mindre bitar och smält den på svag värme tillsammans med smöret i en kastrull. Blanda och låt svalna. Vispa äggen och 50 g av sockret pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner det i äggsmeten. Rör om väl. Tillsätt mald mandel och chokladsmeten. Häll smeten i en smörad och bröad form med löstagbara kanter. Grädda i ca 45 minuter i 150 grader. Reducera kaffet tillsammans med resten av sockret på medelhög värme i ca 5 minuter. Häll hälften av espressosirapen på den fortfarande varma kakan, stjälp upp den på ett fat och häll på resterande av sirapen. Servera kakan ljummen med grädde.
Kommentarer
Postat av: Kristina
Den där kakan ser sjukt god ut! Den låter svårslagen tillsammans med en kopp kaffe.
Postat av: EVA
Mmmmm så smarrigt det lät för en kaffeälskare... Måste prova :)
***
KRAAAM EVA
:)
Postat av: Madelene
Låter grymt gott!! :-) Kraam
Postat av: Anna-Eva
Du blir bara duktigare och duktigare. Det är verkligen en njutning att läsa din blogg. Önskar jag hade tid och ork att lära mig fotografera men jag får helt enkelt fortsätta vara amatörmässig :)
Postat av: fröken elin
ÅH! Din blogg kommer ju sabba mitt midjemått lagom till sommarens badsässong :P Varenda dag när man tittat in blir man så fikasugen!
Till helgen ska det bannemig bakas alla hjärtans-tårta! Det är då ett som är säkert :)
Postat av: Jessica
Den här kakan ser ju verkligen döläcker ut. Skulle kanske göra denna till mitt fikabesök imorgon.
Trackback