Kalla mig vad du vill kaka
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Receptet på den här kakan har jag från början fått av min mamma, en av hennes riktiga småkaksfavoriter. Bakom det lite udda namnet och den anspråkslösa fasaden gömmer sig en oväntat god, knaprig, småseg kaka med flagad mandel och underbar smak.
Ingredienser:
200 g rumsvarm smör
2 1/2 dl socker
6 dl vetemjöl (knappt)
2 msk sirap
2 tsk bikarbonat
1 äggula
1 dl flagad mandel
Gör så här: Blanda allt, gör fyra ryllar, grädda i 200 grader i 7 minuter. Ta ut och skär i snittar.
Kakan i fråga ser ut som ett typiskt "sirapssnitt", men då utan mandeln. Går även under namnet "Kolakaka" eller "Sirapskakor" i vår familj. Dock hamnade jag i vintras i hetsig diskussion med bekanta som envist hävdade att kakan hette "Bruna bröd", något som i min värld är en liten rund brun kaka med pärlsocker på. Nåväl, jag gav mig inte i den fighten!!! :-)
"Cattie"
Haha!!! Vilket utmärkt namn jag har på kakan då!:)
Jag kallar den varianten utan flagad mandel för sirapskakor, hur som helst, jättegott till en kopp te!=)
Ser jättegoda ut :-) Kraam Tycker din blogg är jättefin :-)
Jättefin blogg med underbara bilder! Jag brukar göra denna, fast jag blandar i hackad choklad. Då blir det ungefär som chokolate-cookies!
Hej!
Blir så himla sugen varenda gång jag tittar in "hos" dig! Tycker därför att det börjar bli dags för en fika snart! Kram
"Madelene"
Tusen tack!! Kram!!
"Yvonne"
Vilket jättebra tips! Det låter supergott!
/Karin
"Elin"
Ja, det tycker jag också!:) Vi får boka en fika snarast! Kram!!