Baka dig rakt in i kladdkakans skönt förtappade himmel



Foto: Karin / bevemyrs blogg
Porslin: Kopp - Bavaria "Bareuhey". Fat - Gustafsberg "Senora". Bricka - Farmors 50-årspresent.
Om du vill baka dig rakt in i kladdkakans skönt förtappade himmel, testa den här!!!:)
Kladdkaka med seg chokladkolatopping! Varsågoda!!!
4 ägg
6 dl socker
3 dl vetemjöl
8 msk kakao
2 msk vaniljsocker
2 krm salt
200 g smält smör
Chokladkolatopping:
75 g smält smör
1/2 dl socker
1/2 dl sirap
1 msk kakao
1 1/2 dl grädde
200 g mörk choklad
Gör så här: Rör ihop alla ingredienser. Grädda i en smord och bröad form, gärna med löstagbar kant, i ca 40 min i 175 grader. Tag ut kakan och låt den svalna. Smält smöret i en kastrull, tillsätt socker, sirap, kakao och grädde. Koka i några minuter. Blanda ner chokladen i bitar, rör till en tjock smet. Häll chokladröran på kakan. Garnera ev. och låt den svalna. Servera med grädde och bär.
Kommentarer
Postat av: Yvonne
Herredumilde, så gott det ser ut! Tack för detta recept! :)
Postat av: Jenny
Åhhh så gott, den vill jag baka!!!
Postat av: mimmi
Tack, både panpizzan och denna suveräna kaka smakade underbart.!!!!
Postat av: sara
Den här måste jag bara prova att baka hemma, låter helt otroligt gott! =)
Postat av: Ann-Sofie
Shit vilken härlig blogg du har :)
Trackback