Kräsna smaklökar klappar takten i grytor och kastruller!
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Porslin: Såssnipa - Auktionsfynd "Okänd". Bricka - Loppmarknad "Okänd".
Veronica är en av de vänner jag har som lagar sådär sanslöst god mat, ni vet när fingertoppskänsla, erfarenhet och kräsna smaklökar piskar på och klappar takten i grytor och kastruller. Den här rödvinssåsen är hennes och love of life!
Ingredienser:
2 lökar
2 morötter
3 vitlöksklyftor
3 skivor bacon
farinsocker
12 vitpepparkorn
1 flaska rött vin
koncentrerad flytande fond (kött)
smör
blåbär
honung
salt
peppar
maizena
Gör så här: Dela lök, morötter och vitlök i mindre bitar, fräs i smör i en kastrull tillsammans med 3 skivor bacon. Strö på lite farinsocker. Häll på vinet, lägg i vitpepparkornen och låt allt koka ihop och reduceras ner till ungefär hälften. Sila och häll ner såsen i kastrullen igen, smaka av med fond, honung, salt och peppar. Red ev med lite maizena och lägg i en klick smör. Lägg i blåbär straxt innan servering.
Kommentarer
Postat av: fröken elin
oh, spännande kombo med blåbär, bacon och rödvin! Lägger till den i recpethögen, så jag kan prova nästa gång det ska lagas sås!
Postat av: Yvonne
Oj! Låter onekligen spännande! En hel flaska vin...måste bli rätt mycket sås då :)
Postat av: fröken Dill
Med blåbär! SPÄNNANDE!!!!!
Tycker fröken Dill
Trackback