Morotslimpa med havrekli och filmjölk



Foto: Karin / bevemyrs blogg
Porslin: Fat -  Uppsala Ekeby " Smide". Glas - "Okänt".


Gårdagens frossa i gudagoda semlor behöver sällskap i magen av lite nyttigare tilltugg;) Min yngsta gobrorsas fantastiskt goda morotslimpor gjorda på bl.a morötter, havrekli och filmjölk känns som ett perfekt val. Håll till godo nu alla underbara läsare!

Igår var det förresten all time high här på bloggen, nästan 3000 unika besökare hittade hit under en och samma dag. Det värmer blogghjärtat att läsa alla fina kommentarer. TACK!!!


Ingredienser:

50 g jäst
4 1/2 dl vatten
1 1/4 dl filmjölk
1/2 dl flytande margarin
2 msk socker
2 1/2 tsk salt
1 1/2 dl havrekli
1 kg vetemjöl + lite till utbakningen
5 dl grovrivna morötter
1 ägg till pensling

Gör så här: Smula ner jästen i en bunke och häll det fingervarma vattnet över. Tillsätt filmjölk, margarin, socker och salt. Blanda tills jästen löst sig. Rör ner havrekli, vetemjöl och morötter. Arbeta degen väl, ca 8-10 minuter med maskin. Jäs i 40 minuter. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och forma till två limpor. Lägg limporna på en plåt, sätt ugnen på 225 grader och låt limporna jäsa tills ugnen nått rätt temperatur. Vispa upp ett ägg och pensla bröden. Grädda limporna i nedre delen av ugnen i ca 30-35 minuter.

Kommentarer
Postat av: Stina

Mmmm så gott med hembakat bröd!

2010-02-17 @ 11:07:38
Postat av: alexXandra

vilken fin och inspirerande blogg! Länkar till dig från min blogg, om det är ok?



Ha en underbar dag!



2010-02-17 @ 11:13:56
URL: http://alexxandram.blogg.se/
Postat av: sofia

Har precis hittat hit och nu ska det provas nya recept kan jag lova! Fläskfilégryta och kycklinggryta med asoltorkade tomater låter helt fantastiskt goda! Lägger dej som länk på min blogg. Hoppas det är ok!

2010-02-17 @ 14:54:33
URL: http://sofiagranstedt.blogg.se/
Postat av: sofia

Måste bara säga att ditt kök ser helt underbart ut! Förstår att du vill spendera många långa timmar där. :)

2010-02-17 @ 14:59:52
URL: http://sofiagranstedt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen