Spenatsoppa med lagrad ost och grädde
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Det som gör den här spenatsoppan extra god är lagrad ost och grädde! GOOOOTT med hembakat bröd! (kika här)
Ingredienser:
1 paket fryst, hackad bladspenat (ca 600 g)
1 gul lök
1-2 krm kajennpeppar
5 dl matlagningsgrädde
7 dl vatten
3 msk konc kyckling- eller grönsaksfond
3 dl riven lagrad ost (t ex gruyère, västerbottens- eller cheddarost, ca 100 g)
olja
salt
maizena mjöl
Gör så här: Skala och finhacka löken. Fräs löken i 2 msk olja i ca 3 minuter. Krydda med kajennpeppar. Tillsätt spenaten och rör om. Blanda i grädde, vatten och fond. Red med några msk mjöl. Låt koka i ca 10 minuter. Ta kastrullen från värmen och rör ner osten. Smaka ev. av med salt.
7 LITER vatten?! Oj, det blir en stooooooor gryta soppa ;-)
Hoppsan och TACK!!!:)
Skålen ser ut som en gubbe - äggen är ögonen och Höganösmärket som en liten pussmun ;)
Hej Karin! Igår blev det Stenbrolax till söndagsmiddag. Jättegott! Och lika gott idag när jag åt upp resterna :-) Ha det gott!
Halloj. I helgen bakade jag den hetaste kanelbullen. Och jag håller MED. Det var verkligen ett fantastiskt bra recept. Saftiga och goda bullar! Ett tips för att få dem ännu saftigare är att blanda smöret med socker och kanel (till fyllningen) en stund innan du ska breda på smeten. Den torra kanelen suger nämligen upp vätska från degen annars. Nu suger den upp från smöret istället, så blir bulldegen saftigare och smöret rinner inte ut vid gräddningen. Man kan också ha i en tsk vaniljsocker eller två i fyllningen, så blir den extra god. Jag länkar till ditt recept i min blogg, och referera till din blogg. Hoppas det är ok! Ha det fint!
"Lotta"
Kul att du tyckte om laxen! Hoppas att allt är bra med dig och dina små pluttar! Kram!!
"Fröken Elin"
Tackartackar för alla bullbakartips:), ska absolut testa din variant att blanda smör och kanel innan själva påbredningen! Klart att det är ok att du länkar och refererar! Ha det gott du också!
Hej!
Du har fått en award av mig. Kika in hos mig så får du veta mer.
Elena.
Dina recept ser verkligen lockande ut. Vart får du all inspiration ifrån? :)