Päron / nutella / lingonggrottor



Foto: Karin / bevemyrs blogg
Antagligen de godaste grottorna man kan baka! Hemligheten är 1 dl marsanpulver i degen och de egna smaklökarnas favoritfyllning. Själv har jag svårt att bestämma mig för om jag tycker bäst om päronmarmelad (kika här), nutella eller rårörda lingon.
Ingredienser:
250 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl socker
4 dl vetemjöl
1 dl marsanpulver
1 1/2 tsk bakpulver
Fyllning av valfri sort
Gör så här: Rör rumsvarmt smör och socker poröst. Arbeta in vetemjöl blandat med marsanpulvver och bakpulver.
Rulla ut till två längder och dela varje längd i ca 20 bitar. Forma bullar och lägg i pappersformar. Gör en ganska stor fördjupning i varje och lägg i en klick av din favoritfyllning, tex päronmarmelad, nutella eller lingonsylt. Grädda ca 15 minuter i 175°.




Kondisbesök och mycket nostalgi när brorsornas och min skamfilade Stiga Snow Racer från 1970-talet plockades fram och användes som transportmedel dit.
Kommentarer
Postat av: Sussie
Otroligt fina bilder!! Hallongrottorna ska jag baka redan till helgen, ska testa med blåbärssylt och en bit mjölkchoklad i varje!
Postat av: Veronica
Nya, fina muggar igen! Kakorna ser goda ut - jag kan också tänka mig att de med päronmarmelad är smarrigast! Och Sörping är sig likt ser jag....Vi får höras av inför nästa lördag. Kram!
Postat av: Sussie
Jag har bakat blåbärsgrottorna nu och dom blev jättegoda!!! Rekommenderas!
Trackback