Drakamöllans Focaccia
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Idag ska jag servera er Drakamöllans Focaccia, ett smakrikt Italienskt långpannebröd med lite "pizzakänsla" som passar utmärkt till mycket, bl.a fisksoppa som på bilden. Första gången jag smakade just det här brödet (hemma hos min vän som också bjöd på en gooood kaka, kika här) höll jag på att föräta mig i ren fröjd och förtjusning!
Ingredienser:
25 g jäst
5 dl vatten (37 grader)
1 dl mjölk eller filmjölk
2 tsk salt
1 msk honung
ca 13 dl vetemjöl
Garnering:
1/2 dl olivolja
2 dl svarta urkärnade oliver
2 tsk franska örtkryddor eller någon annan frvoritkrydda
1 msk grov eller flingsallt
Gör så här: Rör ut jästen i vatten (37 gradre) och tillsätt mjölk. Häll i salt och honung så att allt löser sig. Rör ner mjölet i degvtskan, spara 1/2 dl till utbakningen, och arbeta amman till en lös deg. Jäs under bakduk till dubbel storlek, ca 1 timme. Sätt ugnen på 125 grader och häll försiktigt upp degen på ett mjölat bakbord. Dela den i två bitar och tryck ut varje del till en kvadrat, 1-2 cm tjock på varsin bakplåtsklädd plåt. Pensla degen med olivolja, tryck ner oliver i den och krydda med fransk örtkrydda och salt. Grädda mitt i ugnen i 20-25 min och låt den sedan svalna på en plåt.
Kommentarer
Postat av: Nath
Såg grymt gott ut =) Kanske man skulle ta o göra.
Postat av: Jerka
Fantastiskt gott bröd även för en olivhatare som jag!
Kramar!!
Postat av: Sussie
Det där brödet måste jag testa, ser hur gott som helst ut!
Postat av: Agneta
Det där brödet ser verkligen jättegott ut!!!
Postat av: Adam
Jag vill berömma din snygga blogg, fina bilder och en bra recepblandning! Själv har jag bakat Foccacia med ett lite annorlund recept men känner mig lockat att testa även detta.
Postat av: Karin / bevemyrs blogg
"Nath"
Absolut, gör det!!=)
Postat av: Karin / bevemyrs blogg
"Jerker"
Ja, det där brödet går inte av för hackor! Kul att du kan förmå dig att äta oliver numera också!;)
Kram!!
Postat av: ☆ m a l i n .
Mm vilka recept du bjuder på! Toppar lätt Tasteline :)
Postat av: Karin / bevemyrs blogg
"Malin"
Tackartackar!;)
Postat av: Pernille
Jag har också bakat detta bröd i ett par år, det är en klar favorit här hemma. Toppen som tillbehör till sommarens grill.
Trackback