Hallonsnittar med mandelglasyr
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Den här kakan är en riktig liten läckerbit. Spröd, smulig smörbotten fyllt med seg, fruktig hallonsylt som toppas med söt glasyr och rostade mandelspån.
En annan läckerbit jag kan tipsa om är parfymen som syns i bakgrunden på bilden. Brorsan kom hem från Kanada med Armanis nya doft Idole, fullständigt outstanding och "sky high taking", lätt att dofta sig salig och berusad på=)
Här är receptet på hallonsnittarna:
Ingredienser:
250 g smör, rumsvarmt
1 1/2 dl strösocker
2 ägg
7 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning:
1 dl fast hallonsylt
Glasyr:
1 1/2 dl florsocker
1 1/2 msk vatten
Garnering:
1 dl rostade mandelspån
Gör så här: Sätt ugnen på 225º. Rör smör och socker poröst, använd elvisp. Rör ner ett ägg i taget. Rör i mjölet blandat med bakpulver. Dela degen i 4 delar och rulla till längder, ca 40 cm långa. Lägg längderna på en bakpappersklädd plåt. Gör en längsgående fördjupning mitt i varje längd. Fyll den med sylt. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Rör ihop florsocker och vatten till glasyr. Ringla glasyren över sylten på de avsvalnade längderna. Strö över mandelspån. Skär i 12–24 bitar.
Småkakor versus studiofotografering. Småstadens begåvade fotoförening med smarta fotografer guidar mig fram på fotokonstens snåriga stigar.
Åhhh, så god den där kakan ser ut! Måste gå till närmsta ställe och lukta på Idole också;)!
Lite svart i bilderna! Lite ovanligt på denna blogg, men väldigt snyggt det också ;-) Kakorna och parfymen verkar värda att prova båda två :)
Spännande med fotograferingen! Och att få följa med bakom kulisserna när några av dina fantastiska bilder blir till. Du har ju helt klart lyckats med det omöjliga - få fina matfotografier utan naturligt ljus. Vilken sorts ljuskällla rekommenderar du? (Förutom solen....)
Undrar fröken Dill
Det är ju "gamla" goda kakor! Blev det några fiskar igår då, som du kan fräsa till och fotografera? Kram
Blev inga fiskar men Karin har lovat att blogga korven som undertecknad grillade på bästa scoutmaner över öppen eld!!!
Dom där såg grymt goda ut :-)
"Emma"
Ja gör det, Idole är Armanis godaste doft någonsin!:) /Karin
"Vicky"
Ja svart är första gången jag testar som bakgrund, kul att variera sig om inte annat. Kakorna är förrädiskt goda och parfymen är underbar! / Karin
"Fröken Dill"
Stort tack för det fotoberömmet! Njae, jag är nog tyvärr nästan alldeles okunnig när det handlar om ljus och ljussättning. När jag har fotat i studion har vi använt studioblixtar och för att "mjuka upp" ljuset en bouncer (den vita "lådan" som hänger över mig på bilden). Jag fotar i princip alltid hemma på köksbänken framför ett rejält fönster med mycket ljusinsläpp men utan direkt solljus. Fast sen vet i sjutton om jag har något att lära dig som tar så himla fina bilder själv!?:) /Karin
"Veronica"
Nix, precis som Ante säger i kommentaren under så blev det nada gäddor den här gången, fast trevligt trevligt ändå!:) Kram!!
"Anonyma Ante"
Yepp Ante, din magnifikt småbrända korv bloggas inom en snar framtid!=)
Stort tack själv! Det är en utmaning med matfotograferingen. Kämpar på och kastas mellan lycka och förtvivlan...
Hälsar fröken Dill
håller på att baka dessa nu :) Dock med sockrade vinbär istället för hallonsylt, hoppas det blir bra