Havrechokladkakor
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Idag är det apkallt här i småstaden, -25 grader och vackert vackert. En perfekt dag att elda kakelugnen rödglödgad, krypa upp i skönaste fåtöljen, dra en filt över benen, dricka en kopp kaffe eller grönt te som smakar citron och knapra i sig sega småkakor fullproppade med choklad.
Receptet på en seg, havrebaserad nästan lite nötsmakande variant av chocolate chip cookies kommer här:
Ingredienser:
115 g rumsvarmt smör
115 g muscovardoråsocker
1 ägg
100 g havregryn
1 msk mjölk
1 tsk vaniljsocker
125 g vetemjöl
1 msk kakao
1/2 tsk bakpulver
175 g mörk choklad (i bitar)
175 g ljus choklad (i bitar)
Gör så här: Rör smör och socker luftigt, tillsätt äggen och sedan havregryn, mjölk och vaniljsocker. Sikta i mjöl, kakao och bakpulver. Blanda och häll sedan i hackad choklad. Klicka ut på plåtar, ca 20 kakor, platta till lite med en gaffel. Grädda i ca 15 minuter i 180 grader. Låt kakorna svalna en stund på plåtarna förs och sedan på galler.
Kommentarer
Postat av: Sussie
Dom där kakorna ser jättegoda ut!
Postat av: Vicky
Jag ska baka idag!! Hoppas dessa smakar som Maryland Cookies - verkar så. (De där som är lite mörkare och chokladrikare i själva kakan)... Vi får se.. Dina kakor ser hur som helst goda ut på bilderna:)
Postat av: Lena
Jag blir så glad varje gång jag går in på din blogg och tittar på alla fina bilder! "Dagens kaka" ser jättegod ut!:)
Postat av: Jessica
Mmm, ser superläckra ut.
Trackback