Havrechokladkakor



Foto: Karin / bevemyrs blogg

Idag är det apkallt här i småstaden, -25 grader och vackert vackert. En perfekt dag att elda kakelugnen rödglödgad, krypa upp i skönaste fåtöljen, dra en filt över benen, dricka en kopp kaffe eller grönt te som smakar citron och knapra i sig sega småkakor fullproppade med choklad.

Receptet på en seg, havrebaserad nästan lite nötsmakande variant av chocolate chip cookies kommer här:


Ingredienser:

115 g rumsvarmt smör
115 g muscovardoråsocker
1 ägg
100 g havregryn
1 msk mjölk
1 tsk vaniljsocker
125 g vetemjöl
1 msk kakao
1/2 tsk bakpulver
175 g mörk choklad (i bitar)
175 g ljus choklad (i bitar)

Gör så här: Rör smör och socker luftigt, tillsätt äggen och sedan havregryn, mjölk och vaniljsocker. Sikta i mjöl, kakao och bakpulver. Blanda och häll sedan i hackad choklad. Klicka ut på plåtar, ca 20 kakor, platta till lite med en gaffel. Grädda i ca 15 minuter i 180 grader. Låt kakorna svalna en stund på plåtarna förs och sedan på galler.

Kommentarer
Postat av: Sussie

Dom där kakorna ser jättegoda ut!

2010-01-09 @ 10:29:33
Postat av: Vicky

Jag ska baka idag!! Hoppas dessa smakar som Maryland Cookies - verkar så. (De där som är lite mörkare och chokladrikare i själva kakan)... Vi får se.. Dina kakor ser hur som helst goda ut på bilderna:)

2010-01-09 @ 11:06:17
Postat av: Lena

Jag blir så glad varje gång jag går in på din blogg och tittar på alla fina bilder! "Dagens kaka" ser jättegod ut!:)

2010-01-09 @ 11:45:42
Postat av: Jessica

Mmm, ser superläckra ut.

2010-01-10 @ 16:09:33
URL: http://hallonblabar.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen