Möööörk chokladkaka
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Mamma, min pärla, fyllde år och bjöd på läcker kallskuren buffé med mörkaste chokladkakan som desert.
För den som är riktigt riktigt sugen på mörk, nästan lite bitter choklad i kombination med en saftig kakbotten är den här kakan en frälsning.
Ingredinser:
175 g mjukt smör
3 dl socker
1 1/2 dl kakao
2 krm salt
1/2 dl ljus sirap
3 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
Glasyr:
1 1/2 dl vispgrädde
100 g mörk choklad
ev. strimlat appelsinskal till garnering
Gör så här: Rör smör och socker pösigt, tillsätt kakao, salt och sirap. Rör i äggen ett i taget till en jämn smet. Blanda ner vetemjöl. Häll smeten i en smord, bröad form med löstagbara kanter. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 20-25 minuter. Låt kakan svalna. Koka upp grädden och lägg i chokladen i bitar, låt glasyren svalna och bred den sedan på kakan. Garnera med strimlat appelsinskal och servera med grädde eller glass.
Kommentarer
Postat av: Carina
Du har så otroligt fin blogg med underbara recept o bilder!!
Postat av: Birgitta
Hej Karin och god fortsättning!
Den där chokladkakan ser då för god ut.
Måste testa den någon dag. Du med dina
fina bilder. Helt underbara. Ha det gott.
Kramar/Birgitta
Postat av: Mary Louis
jag älskar din blogg, jag får sån lust att baka och laga god mat nör jag tittar in här. Du gör ett toppenjobb.
Postat av: Susanne
Fin blogg och jätte fina bilder.
Chokladkakan ser super god ut !
Trackback