Ostkaka med äpplen och kanel
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Jag har länge varit nyfiken på och velat testa att göra en ostkaka med keso som bas istället för ostlöpe. På Lill-Ingrids bakblogg (kika här) hittade jag receptet till den här kanel- och äppelostkakan. Ingen "riktig" ostkakskänsla men god visade den sig trots allt vara, ännu godare efter en dag eller två.
Ingredienser:
2 ägg
2 ägg
250 g keso naturell
½ dl strösocker
2 msk hackad mandel
1 tsk kanel
2 msk vetemjöl
1½ dl mjölk
2-3 äpplen
Gör så här: Vispa ägg och socker pösigt. Hacka mandeln lagom fint och rör ner den i äggsmeten. Tillsätt keso, kanel, vetemjöl och mjölk. Skala äpplena, skär dem i skivor och blanda ner dem i smeten. Häll ner i en smord form och grädda i 175 grader i ca 40 minuter. Godast är den efter en dag eller två! Strö på socker och pudra över ett lager kanel, servera med grädde till!
Gör så här: Vispa ägg och socker pösigt. Hacka mandeln lagom fint och rör ner den i äggsmeten. Tillsätt keso, kanel, vetemjöl och mjölk. Skala äpplena, skär dem i skivor och blanda ner dem i smeten. Häll ner i en smord form och grädda i 175 grader i ca 40 minuter. Godast är den efter en dag eller två! Strö på socker och pudra över ett lager kanel, servera med grädde till!
Kommentarer
Postat av: Chezsofia
Ostkaka på keso smakar som sagt gott men inte som riktig ostkaka. Spännande med äpple och kanel i och väldigt läckra bilder!
Postat av: Madelene
Ser jättegott ut :-)
Postat av: Elena
Ostkaka på Keso låter intressant! Jag ska prova detta!
Karin, gissa vad jag hade till middag ikväll?!
Rätt svar: DIN kycklinggratäng! Den var supergod!
Min dotter sa att det var den godaste kycklinggratängen som hon någonsin hade ätit! Hon ville ha receptet!
Tusen tack för receptet!
Trackback