Key lime paj
Foto: Karin / bevemyrs blogg
För er som tycker om liter syrligare bakverk ska titta hit nu. Key lime paj är en härlig kombination mellan frasig digestivebotten och en lite sötsur fyllning. Gott!!
Ingredienser:
Botten:
200 g digestivekex
100 g smör
Fyllning:
1 burk kondenserad mjölk ca 400 g
4 st äggulor
5 limefrukter, skal och saft
Gör så här: Smula kexen fint och blanda det med smält smör. Tryck ut blandningen i små formar och grädda i ca 10 minuter 175 grader. Blanda mjölken med ägg och lime och låt dra i ca 30 minuter, sila bort skalet. Häll ägg och mjölkblandningen i formarna och grädda i ca 15 minuter. Servera med vispad grädde.
Kommentarer
Postat av: Tobbe
Ville bara tipsa om den pågående tävlingen där du kan vinna en signerad kokbok... http://blog.godaremat.se/template_permalink.asp?id=109
Postat av: Cecilia
Ser fantastiskt härligt ut! Och key lime pie är ju så gott..
Postat av: Erika - Bakglädje
Mums, de såg riktigt goda ut.
Postat av: BakJennie
Så mysigt(:
Postat av: Anna mitt i maten
Gud vad smart att göra dem i små formar! Helt perfekt på sommarens utflykter. Tack för tipset!
Postat av: Sana
jätte fin & se supper gott ut.
Trackback