Mandeltoscabitar
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Det här kakan andas lyx utan att den egentligen alls är särskilt svår att göra. Mandelmassa, sylt och toscasmet gör den till en favorit!
I nästa blogginlägg får ni följa med på en fisketur!:)
_____________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
Botten:
2 dl vetemjöl
75 g margarin eller smör
1 msk socker
Fyllning:
1/2 dl fast röd sylt
75 g margarin eller smör
50 g mandelmassa
2 ägg
3/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Toscasmet:
1 dl mandelspån
75 g margarin eller smör
1/2 dl socker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
Garnering:
mörk choklad
Gör så här: Smörj en form, ca 16x25 cm. Blanda ingredienserna till botten och tryck ut degen i formen. Bred på sylten. Rör smöret till fyllningen fluffig och tillsätt övriga ingredienser. Bred massan på sylten. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter, 200 grader. När kakan är inne i ugnen förbereder du toscasmeten. Blanda alla ingredienser till toscasmeten i en kastrull och sjud sakta under omrörning. Bred på kakan (när den gräddats i 15 minuter), grädda kakan ytterligare i 15-20 minuter. Skär i bitar och ringla smält mörk choklad över.
Kommentarer
Postat av: Kryddburken
Åh så vackert uppdukat & goda verkar dom vara också! Hoppas allt är bra med dig och att solen lyser där du bor! Ha en fin dag! Hälsn. från Öland
Postat av: Mor-Mia
Vilken fin blogg du har med underbara bilder!!!
Postat av: A
väldigt få bitar på bilden! ser väldigt gott ut dock.
Postat av: Pamela
Jättegoda ser dom där kakorna ut!
Trackback