En dag god och nådig för både kropp och själ!


Foto: Karin / Mats / Bevemyrs blogg

Jag bor i en gammal grosshandlarvilla från 1906. En skönhet som fått sina skavanker med åren men som har världens vackraste hussjäl. Saken blir ju inte heller sämre av att grannarna är minst sagt trevliga. Varje år anordnas en gatfest, i år hade Nalle och Gerd bjudit ut oss alla till ön där Nalle är uppvuxen. Det fina gamla skärgårdshemmat som gått i arv i generationer andas så mycket svenskhet och kulturarv att man får ståpäls.

Magarna åts trinda av mat, fika och efterrätter, ett tag fick jag känslan av att vi alla kunde ha guppat hem som badbollar istället för att bli skjutsade i den fina gamla träbåten:) Lokalrökt lax, potatis, sallad, romsås, bröd, kex, ostar, pajer, grädde och fikabröd stod på menyn. En dag god och nådig för både kropp och själ!;) 

I morgon får ni se fikabrödet serverat på finaste ö-porslinet. Recept kommer också!Kommentarer
Postat av: Mia

Mmmmm va mysigt ... kan känna doften av tjärad båt vid bryggan nästan :-DTänkte höra om du har något bra recept på matbröd med surdeg som bas, i stället för jäst tänkte jag. Ala recept jag har på surdegsbröd så ska man ha jäst också o jag hade tänkt slippa det. Tänkte på dig som har många o bra recept på lut!

2010-06-02 @ 11:03:00
URL: http://fredthevov.blogg.se/
Postat av: Johanna

Vilka sköna grannar du har och vilken fin ö!! Ser fram mot foton och recept i morgon:D

2010-06-02 @ 11:20:51
Postat av: Kaksmulan

Ååh så mysigt!!! Nu får jag lite hemlängtan :(

2010-06-02 @ 17:56:33
URL: http://kaksmulan.se/
Postat av: Gravity

På teamgravit.blogg.se finns en tävling som din blogg bevemyrs deltar i http://teamgravity.blogg.se/2010/june/blog-award.html

2010-06-02 @ 23:26:08
URL: http://teamgravity.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen