God grov GI-limpa
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Porslin: Mugg - Roy Kirkham "Gone Fishing".
Jag äter inte bara onyttigheter även om man kanske kan tro det;) Den här GI-limpan är en stor favorit när det handlar om nyttigheter!!!=)
Ingredienser:
3 dl dinkelmjöl
3 dl rågmjöl
1/2 dl linfrön
1/2 dl solrosfrön
1/2 dl pumpafrön
2 dl blandade nötter tex. mandel, valnötter, cashew, paranötter
6 dl fil eller yoghurt
1 rivet äpple
1 1/2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
Gör så här: Sätt på ugnen på 175 grader. Smörj en avlång form, bröa med sesamfrö. Blanda alla ingredienser i en skål och klicka sedan över smeten i formen, grädda i nedre delen av ugenen ca 70 minuter.
Ok, DEN där kaffemuggen vet jag vem jag skulle vilja ge...;-)...Är den köpt i närheten, i närtiden? :-)
Härliga bilder! =)
Får man lov att fråga vad har du för kamera när du plåtar dessa underbart härliga bilder?
Den där mackan ser jättegod ut!!! Vill ha!!!;)
"Cattie"
Mmmm, vet precis vad och vem du tänker på!!:) Som handen i handsken minst sagt!;) Det är verkligen en fin mugg, jag har länge sneglat på den där den står på grannskrivbordet, tillslut lånade jag den av Jerker som har den till "dricka te på jobbet mugg". Den är köpt för några år sedan i Söderköping, misstänker att den inte finns kvar men ska höra efter för säkerhets skull:)
"Filibabba"
Tack!!!;)
"Smulan"
Jag fotar numera med en robust och ganska enkel Nikon D60. Vad glad jag blir att du tycker om bilderna!:)
"Lollo"
Varsågod!!!=)
Det ser verkligen smarrigt ut!
Nyttigbröd är det bästa jag vet, men alltid så svårt att knåda ihop utan bakassistent, men nu blir de ändring på när assistenten är på g ;) Woho!
Ja, rabarbersaft är verkligen tokgott. Men varning på det receptet, väcker en väldigt jobbig sommarlängtan ;)
kram
Gud så gott!! Får nog bli vårat helgbröd!! Gillar bikarbonatsbröd, snabbt och lätt!!!
Du kommer alltid med en massa inspirerande recept och detta får nog minsann bli mitt allra första bröd att baka (scones ej inräknat ;) ). Ska det vara hel dinkel eller ska det vara dinkelmjöl? Antar att det säkert ska vara dinkel och att det hade stått mjöl annars men vill ändå vara på den säkra sidan :) Tack för en underbar blogg med underbara bilder!
"Linda"
Tack snälla!!!
Jag brukar använda dinkelmjöl, ska genast ändra så att det är tydligare i receptet. Tack för att du frågade!!! / Karin