Smörgåstårta
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Ibland får jag ett sådant otroligt smörgåstårtesug att det absolut inte går att stå emot. Det är ju lite småkrångligt att göra men absolut väl värt besväret. Den här smörgåstårtan är gjord på både långfranska och kavring vilket "höjer" den lite över andra varianter. Fyllningen är verkligen supergod och innehåller bl.a. ansjovis, grönmögelost och rökt lax! Kanske något att göra till kvällens mys?
Ingredienser:
Karving
Långfranska
Fylllning 1
1 ask philadelphiaost
1 burk ansjovis (tycker du inte om ansjovis kan du byta ut den mot t.ex. räkor)
1 burk cremefraiche
Fyllning 2
1 liten burk Keso, 250 g
50 g grönmögelost
Rökt lax 100-150 g
En klase vindruvor i halvor
Topping:
1/3 del av fyllning 1
ca 2 dl grädde
några msk majonnäs
lite salt
Gör så här: Lägg ut ett lager kavring på en plåt, ca 6-7 bitar beroende på hur stor du vill ha smörgåstårtan. Blanda ingredienserna till fyllning 1 och bred på 2/3 delar av smeten. Lägg på ett lager långfranska, blanda ingredienserna till fyllning två och bred på. Lägg på det sista lagret långfranska. Vispa grädde och rör i det som är kvar av fyllning 1 samt majonnäs, smaka av med lite salt. Bred det på tårtans lock och kanter. Garnera med räkor, lax, ägg i skivor, ostkuber, minitomater, citron, stenbitsrom, vindruvor, skinka, sallad eller något annat du tycker är gott! God att göra någon dag innan men även att äta redan samma dag.
Jag älskar verkligen smörgåstårta, jag måste absolut prova att göra med kavring nästa gång! /Sussie
Mmmm så gott!!!
Smörgåstårtan ser verkligen supersmarrig ut! Jag har aldrig provat med anjovis i tårta, men den här måste jag prova någon gång.
Trevlig lördagkväll!!
Dina smörgåstårtor brukar vara underbart goda, men jag tror att Fyllning 1 skulle må bra av en "gramspecifikation". Kollade vårt kylskåp och våra ansjoviskryddade sillfiléer (således plagiat av riktig ansjovis) innehöll 630 gram, varav 350 gram sill. Det skulle nog bli i mesta laget.
Tomaterna, osten och vindruvorna som är spetsade på tandpetare ger ett proffsigt intryck.
Hälsningar ö-folket.
Verklgien supergott med smörgåstårta. Måste testa göra själv någon gång...
"ö-folket"
Tack för smörgåstårteberömmet, det är ju snart dags för födelsedagstårtor igen!!:) Men visst har ni rätt, jag ska titta in på Ica och kika på ansjovisdelkarationen på den burk jag brukar använda. Förtydligar receptet så snart jag vet!
Tack för att ni är lite alerta och håller koll när det finns brister i recepten också!=) /Karin
Smörgåstårta som idé är verkligen väl värd att väckas ur sin törnrosasömn. Din version lät fantastiskt god!
Tycker fröken Dill
Jag blir så hungrig när jag ser din blogg haha, allt ser så gott ut.
Du är riktigt bra på att fotografera ;)
Kan du lägga ut fler recept på smörgåstårtor? :)
Met typ, gurka, räkor, citron m.m. :)