Brownies som tål att granskas i sömmarna


Foto: Karin / bevemyrs blogg

Häromdagen hade lillungen och jag dagsbesök av finaste mamman och härligaste glimteniögatsmåungarna. Mat, prat, hajar och lek, fika och bus om vart annat, huller om buller i en härligt salig röra:)

Godaste segaste brownisarna föll alla på läppen. Det finns otaliga recept men just den här varianten tål att granskas i sömmarna även av den mest kräsne browniesfantasten=)


I nästa blogginlägg spanar vi in en kaka som är något alldeles utöver det vanliga!
____________________________________________________________________________________________

Ingredienser:

200 g mörk choklad
125 g smör, rumsvarmt
3 1/2 dl socker
1 tsk vaniljextrakt
2 stora ägg
1 1/2 dl vetemjöl
2 msk kakao

Gör så här: Smält hälften av chokladen i en skål i mikron och låt den svalna. Blanda smör, socker och vaniljsocker i en bunke och rör till en luftig smet. Vispa äggen lätt och blanda sedan ner dem i smörsmeten. Rör i den smälta chokladen. Blanda i mjöl och kakao. Hacka resten av chokladen i mindre bitar och häll ner dem i smeten. Klicka ner smeten i en bakplåtsklädd form, ca 20x25 cm, släta till ytan, grädda i ca 25-40 minuter i 180 grader, kontrollera med provsticka, kakan är klar när nålen precis har blivit torr.


Kommentarer
Postat av: Rebecca

gud så gott!

2010-05-22 @ 17:33:49
URL: http://rebeccacecilia.blogg.se/
Postat av: Daniella - BakeCake

Oj så gott det såg ut! Härliga bilder! Ha en fortsatt jätte skön helg! Kram Daniella - BakeCake

2010-05-22 @ 20:12:57
URL: http://bakecake.blogg.se/
Postat av: Ida

Det där såg riktigt gott ut! En kopp te eller två till och vi har en fullpoängarre :)

2010-05-23 @ 00:09:51
URL: http://idasvedlundstahl.blogg.se/
Postat av: Emma

Åhh, jag som älskar brownies!:)

2010-05-23 @ 09:13:49
Postat av: Sandra

Ok, bara så jag förstått rätt, ren choklad betyder choklad med 100% kakao i?

2010-05-25 @ 12:11:56
URL: http://whatsandrasaid.blogg.se/
Postat av: Karin / bevemyrs blogg

Njae, det borde det ju förstås betyda men jag menar nog snarare vanlig mörk choklad!:) Jag ska ändra så att det blir lite mer lättförståeligt!=) /Karin

2010-05-26 @ 07:33:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen