Brownies som tål att granskas i sömmarna
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Häromdagen hade lillungen och jag dagsbesök av finaste mamman och härligaste glimteniögatsmåungarna. Mat, prat, hajar och lek, fika och bus om vart annat, huller om buller i en härligt salig röra:)
Godaste segaste brownisarna föll alla på läppen. Det finns otaliga recept men just den här varianten tål att granskas i sömmarna även av den mest kräsne browniesfantasten=)
I nästa blogginlägg spanar vi in en kaka som är något alldeles utöver det vanliga!
____________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
200 g mörk choklad
125 g smör, rumsvarmt
3 1/2 dl socker
1 tsk vaniljextrakt
2 stora ägg
1 1/2 dl vetemjöl
2 msk kakao
Gör så här: Smält hälften av chokladen i en skål i mikron och låt den svalna. Blanda smör, socker och vaniljsocker i en bunke och rör till en luftig smet. Vispa äggen lätt och blanda sedan ner dem i smörsmeten. Rör i den smälta chokladen. Blanda i mjöl och kakao. Hacka resten av chokladen i mindre bitar och häll ner dem i smeten. Klicka ner smeten i en bakplåtsklädd form, ca 20x25 cm, släta till ytan, grädda i ca 25-40 minuter i 180 grader, kontrollera med provsticka, kakan är klar när nålen precis har blivit torr.
Kommentarer
Postat av: Rebecca
gud så gott!
Postat av: Daniella - BakeCake
Oj så gott det såg ut! Härliga bilder! Ha en fortsatt jätte skön helg! Kram Daniella - BakeCake
Postat av: Ida
Det där såg riktigt gott ut! En kopp te eller två till och vi har en fullpoängarre :)
Postat av: Emma
Åhh, jag som älskar brownies!:)
Postat av: Sandra
Ok, bara så jag förstått rätt, ren choklad betyder choklad med 100% kakao i?
Postat av: Karin / bevemyrs blogg
Njae, det borde det ju förstås betyda men jag menar nog snarare vanlig mörk choklad!:) Jag ska ändra så att det blir lite mer lättförståeligt!=) /Karin
Trackback