Fira första advent med en juldoftande Lingon- och Kanelkaka



Foto: Karin / bevemyrs blogg

Gott folk, tänk i morgon är det första advent igen! Finast, och det som värmer mest i hjärtat, är nog ändå alla adventsljusstakar, stjärnor och utomhusljus som dyker upp i fönster och i trädgårdar. Ljusglittret glänser rakt in i själen och dygnetruntmörkret känns snarare varmt och välkommet än nedslående.

Ankomsten som advent till syvende og sidst ändå handlar om kan ju firas på många sätt, själv lider jag av fikakärlek och föreslår därför kort och gott att du bakar dig en juldoftande lingon- och kanelkaka, kokar en kanna te (eller för den delen brygger dig en termos kaffe), tänder första ljuset i adventsstaken och njuter en stund:)  


I nästa blogginlägg, om min nya kamera och jag trivs ihop:) så får ni se bilder från en charmig småstad proppad med jul!:)

PS. För er som bor i närheten av Söderköping, proffsiga designern Anna Doll har 40% på allt i sin butik under lördag och söndag 27-28, bla. på Nordic Wares fina bakformar, alla Rosti bunkar och slevar och en massa trevliga muffinsformar.
______________________________________________________________________________________________

Ingredienser botten:

3 dl vetemjöl
3 msk socker
125 g smör
1 äggula

Fyllning:

3 ägg
2 dl socker
2 dl vispgrädde
2 msk vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
1 dl rårörda lingon

Gör så här: Knåda ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa och blanda sist i äggulan. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, låt vila i kylen i ca en halvtimme. Vispa ägg och socker pösigt, blanda i övriga ingredienser. Häll smeten i formen och grädda längst ner i ugnen i 200 grader i ca 50 - 60 minuter. Låt svalna och pudra sedan på florsocker och lägg på lingon. Servera med grädde.


Kommentarer
Postat av: Martin

Sjukt fina bilder!

2010-11-27 @ 14:54:31
Postat av: T

Gud vad gott det såg ut!

2010-11-27 @ 16:48:47
URL: http://theresesjul.blogspot.com/
Postat av: Anonym

Hej Karin jättefina bilder det låter jättegott m.v.h

Nk

2010-11-27 @ 19:04:18
Postat av: Emelie

Vilka fantastiska bilder du tar! Du får allt att se jättegott ut och det är en konst :) jobbar du med matstyling och foto eller är det en hobby?

2010-12-10 @ 11:56:46
URL: http://essfoto.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen