Dallrande vindruvsgele

Foto: Karin / bevemyrs blogg
Att man kunde göra gele av vindruvor var nytt för mig innan jag tipsades av min mamma, hon har egna vindruvsstockar och kokar gele i skördetider. Gott till kött men även att garnera kakor och tårtor med.
Nästa blogginlägg luktar Halloween och smakar het kladdkaka!:)
______________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
1 kg vindruvor gröna eller blå
4 dl vatten
9 dl syltsocker
Gör så här: Skölj druvorna och koka dem i vatten ca 5-10 minuter. Sila massan och låt dem själrinna i ca 30 miniuter. Häll tillbaka i grytan och rör ner sockret och låt allt stormkoka i 1 minut. Skumma väl och häll upp på burkar.
Kommentarer
Postat av: Veronica
Smarrigt!
Postat av: Erika - Bakglädje
Det låter spännande. Hade ingen aning om att man kunde göra gelé på vindruvor. :-)
Postat av: Anna
Kom in med en hel korg vindruvor. Nu ska jag bl a testa det här! Spännande och samtidigt så självklart. Tack för tipset.
Postat av: Lizzie
Andra året jag gör gelen,en riktig höjdare.
Svar:
Karin
Trackback