Herrgårdsbröd


Foto: Karin / bevemyrs blogg

På söndag dukas det upp till kalas här i Willa Dana, lillungen fyller år och vi har bakat oss fram till några favoriter som ska serveras till gästerna. Herrgårdsbrödet valdes för att den är spröd, lätt, luftig och en riktigt god marängtäckt långpannekaka!

He en riktigt skön fredag nu allesammans!

I nästa blogginlägg fortsätter vi att titta på kalasbordets godsaker!:)
______________________________________________________________________________________________

Ingredienser:

125 g smör (rumsvarmt)
1 1/2 dl socker
3 ägg
8 bittermandlar (malda)
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Marängtäcke:

4 äggvitor
1 dl socker
russin
flagad mandel

Gör så här: Blanda smör och socker ordentligt med en elvisp. Rör ner ett ägg i taget. Tillsätt bittermandeln, vetemjölet och bakpulvret. Bred ut smeten ganska tunt på en bakplåtsklädd plåt. Gör marängtäcket genom att visp äggvitorna hårt och sedan försiktigt tillsätta sockret. Fördela i långpannan över kaksmeten. Strö på flagad mandel och russin. Grädda i 175 grader i ca 20 minuter.

Kommentarer
Postat av: Anna

Den där kakan påminner om en som jag åt när jag var liten, den var jättegod!

2010-10-08 @ 07:47:54
Postat av: Birgitta

Den där ska jag baka, ser gott ut!

2010-10-08 @ 16:52:29
Postat av: Lillan

Smaskens!

2010-10-08 @ 17:39:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen