Skönt honungslen salladsdressing
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Jag äter sallad så ofta jag bara får chansen, ska jag lyxa till det ordentligt så rör jag ihop en riktigt god dressing till! Den på bilden är en favorit, gjord på bl.a honung, senap, balsamvinäger och olivolja. Väl värd att prova om du är en salladsälskare som jag!
När jag fotade igår balanserade lillungen på en smal planka som låg bakom skuggskärmen jag använder när jag fotar utomhus i soligt väder. Helt ovetande om att han agerade fotomodell kunde jag inte låta bli att ta några kort när han helt plötsligt mitt i balanserandet blev kissnödig...:)
I nästa blogginlägg serverar jag er äntligen den där goooda päron och chèvrepajen jag hintat om tidigare:)
______________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
4 msk olivolja eller annan olja du tycker om
2 msk balsamvinäger
2 tsk citronsaft
3 msk honung
2 tsk dijonsenap
salt
peppar
socker (om du så tycker)
Gör så här: Blanda allt väl, smaka av och krydda, Servera till en sallad.
Nöden har ingen lag!
Blir dressingen "torftig o smaklös" utan senapen?
Vad tror du?
TACK!! För din fina blogg! Än en gång!!
Gulle vilka bra bilder=) Fick mej ett gott skratt!!!!Tack för senast!!!Massor av kramar Sandra
Letar ständigt efter den ultimata dressingen -hope I've found it! ;-)
Hur länge håller den sig i kylen?
"Eva"
...jag har aldrig provat utan senap, men jag skulle tro att den är god då också!
Tack själv!!:)
"Sandra"
...mmm, måste erkänna att jag drog en del på mungiporna jag också!!:) Tack själv, supertrevligt som vanligt!!:) Kram!!
"Cattie"
...en egen blogg där du visar oanade talanger! Både fint och inspirerande!!!
Jag har faktiskt ingen aning, den får aldrig chansen att stå särskilt länge i min kyl! Skulle dock tippa på att den tål ganska lång tid i kylskåpet!:)
Den dressingen skall vi prova. Fantastiskt rolig siluett av Manneken-Pis i Bryssel. Bilden utskriven och förs in i "dagboken".
Lillungens Farfar o Farmor på "öa".
Vilka underbara bilder, beviset på att ögonblicksbilder oftast blir bäst!
Åh, blev sugen på att testa detta till en härlg sallad, tack för tipset! Gott det lät med kantarellsoppan där nedan, och födelsedagstårtan var ju hur skojig som helst=)