Äpplemazariner
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Idag kanske jag kan få locka med goda små äpplemazariner?:)
I nästa blogginlägg spanar vi in en fiskrätt som får snålvattnet att rinna vid bara tanken;)
_____________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
Mördeg:
1 1/2 dl vetemjöl
75 g smör
2 msk socker
1 tsk vatten
Fyllning:
100 g mandel
1 dl socker
2 krm bakpulver
50 g smör, smält
1 äpple
1 tsk kanel
1 ägg
mandelspån
florsocker att pudra på
Gör så här: Blanda samman alla ingredienser till mördegen och tryck sedan ut den i ca 10 aluminiumformar. Lägg ner mandel, socker, bakpulver, smör, äpple och kanel i en matberedare, hacka till en jämn smet och tillsätt sedan ägget. Om du inte har en matberedare mal du mandeln och hackar äpplet fint och blandar sedan allt i en bunke. Fördela smeten i formarna och strö på mandelspån. Grädda i mitten av ugnen, 175 grader i ca 25 minuter. Pudra på florsocker innan servering.
Kommentarer
Postat av: Pinglan
Oj, så gott. Vilken härlig kombination!
Postat av: Jenny
Mig lockar dom i alla fall!:D
Postat av: Matpolisen
Det får du gärna locka med. När kommer dom? :-)
Postat av: Linda - Cupcakefluffan
Ser så mumsigt ut
Postat av: Erika - Bakglädje
Mums, ser läckert ut.
Trackback