Blåbärsmarängtårta med philadelphiaost och cremefraiche
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Häromdagen lovade jag er den allra godaste krämigaste blåbärsrulltårtan man kan tänka sig. Varsågoda! Den här är fullständigt oslagbar!!!;)
I nästa blogginlägg tar vi hand om en del av äppelskörden och bakar oss goda små äppelmazariner.
_____________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
5 st äggvitor
2 dl socker
200g philadelphiaost
2 dl crème fraiche
1 tsk vaniljsocker
1 dl florsocker
125 g blåbär, frusna går bra
Gör så här: Vispa äggvitorna till hårt skum, tillsätt sockret lite i taget, vispa vidare i 5-10 minuter, smeten skall bli tjock och blank. Klä en bakplåt med bakplåtspapper och smörj den med smör. Bred ut äggvitssmeten på plåten och grädda i ca 20 minuter i 175 grader. Stjälp upp den på ett strösockrat bakplåtspapper. Rör samman philadelphiaost, creme fraiche, vaniljsocker och florsocker, blanda sist i blåbären. Bred ut smeten på marängbotten, rulla försiktigt ihop till en rulle. Låt stå kallt en stund innan servering.
Kommentarer
Postat av: Veronica
Det både lät- och såg gott ut!
Postat av: Matpolisen
Oj, det låter som något man skulle kunna fixa.
Postat av: lucke
Tjenare, göres ikväll då? :P
Postat av: Kaksmulan
Det såg väääldigt gott ut!!
Postat av: Anna
Mmmm, så gott det ser ut!
Postat av: Linda - Cupcakefluffan
Ser ju så himla gott ut
Postat av: Malin B
Vilken underbar receptblogg jag fick nys om här i dag!!! =) Allt är så läckert och vackert bjudet. En fröjd att hälsa på här i din blogg.
Postat av: sana
Läckert & Fint som alltid!!
Postat av: Tina
så himla god, gästerna uppskattade den och fick med sej receptet hem
Trackback