En av de godaste långpannekakor jag vet!
Foto: Karin / bevemyrs blogg
För ett par dagar sedan bjöd vi lillungens uppskattade och omtyckta förskolefröknar på en av de godaste långpannekakor jag vet, väldigt saftig och vääääldigt god!
Nästa inlägg fortsätter på samma tema, gott blir det:)
_____________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
Deg:
375 gram margarin (rumsvarmt)
11 dl mjöl
4,5 dl socker
4 msk vanillinsocker
1 msk bakpulver
1 msk bikarbonat
Fyllning:
3 ägg
1 burk kesella (a 2 dl)
2 burkar creme fraiche (a 2 dl styck, den feta varianten)
3 dl socker
1 msk vanillinsocker
Gör så här: Blanda ingredienserna till degen och arbeta ihop. Tryck ut drygt hälften i en bakplåtsklädd långpanna. Rör samman ingredienserna till fyllningen och häll den över degbotten i långpannan (ca 35x42 cm) smula resten av degen uppepå. Grädda i ca 30 minuter i 200 grader.
Långpannekakor är ju himla smidigt! De här låter väldigt goda! =)
Hmmm, undrar bara:
1 burk kesella
2 burkar creme fraiche
Eftersom olika tillverkare har lite olika förpackningar så är det enklare (för mig i alla fall) om du även skriver ut mängden.
(enklare om man vill experimentera lite oxkså...)
Tack för kanonfina recept (och bilder)!
Den ser väldigt smarrig ut. Långpannekakor är så smidigt att göra.
Hej
Är det en jättestor kaka? Känns som om det räcker till en armé:)
Fina bilder. Det låter som en god kaka.
Fina bilder i din blogg. Har kollat på massor av "smaskens" till dej kommer jag flera gånger!
"FraudFeeler"
Du har så rätt!!
2 dl rymmer varje burk i receptet.
Kul att du tycker om min blogg!:) /Karin
"Ewa"
Ja, kakan är allt bra stor, vilket är bra med tanke på hur god den är!:)
Receptet är till en långpanna ca 35x42 cm. /Karin
Den ser verkligen supergod ut. Precis som allt annat i din blogg. Jag har snart spräckt linningen på alla byxor ....Du har så många fantastiskt goda recept.'Lika kul att kolla varje dag. Duktig fotograf är du åxå. Det började med din marmelad hallon och turkisk peppar...den är en favorit. Det är dessutom supergod att ha i syltgrottor. I kväll har jag gjort fikonmarmeladen...suck....får bli Lindex i morgon och köpa en storlek större...eller kanske två...lika bra.
Frestande kaka må jag säga!:-)
Hejsan, vad göres? :)
Mums!
Nu har jag testat den på mina arbetskamrater.
ALLA ville ha receptet, så jag gav förstås länken med varma rekomendationer att botansiera i recepten!
Kanonkaka!
Det där låter väldigt gott!
Den kakan ÄR jättegod typ livsfarlig!
Går kakan att frysa in??
Tack för en underbar blogg:-)
"Mina"
Tack själv!:)
Kakan går jättebra att frysa in!
Hej. Har bakat denna kaka. Jättegod! Men i min kaka ser man fyllningen som en rand mitt i? Inte på din kaka på bilden, har jag gjort fel kanske? Min det blev mer en skulder istället? Sim jag plattade till ut i sängen. Är det rätt? Mvh. SANDRA
Blev helfel på sista raderna i texten ser jag.
Min blev mer en smuldeg som jag plattade ut i plåten. Är det rätt?
Mvh. Sandra
"Sandra"
Jag tror att du gjorde precis rätt, jag brukar också få trycka ut degen....det är nog mest min bild som är lite dålig!:) /Karin
Supergod kaka! Kan varmt rekomenderas,
Hej! Denna kakan var otroligt god. Vill bara tipsa om att den är ännu godare om man fryser den och äter den halvfrusen. Det blir lite chesecakekänsla av den då. Mums hursomhelst!
Hej!
Det här receptet måste testas. Tror du att det går med kesella och rysk yoghurt istället för creme fraiche? Min mage gillar inte creme fraiche nämligen.
"Charlotte"
Jag skulle tro att det går jättebra, men prova dig fram och se om du kan hitta något bra alternativ.
Karin