En av de godaste långpannekakor jag vet!


Foto: Karin / bevemyrs blogg

För ett par dagar sedan bjöd vi lillungens uppskattade och omtyckta förskolefröknar på en av de godaste långpannekakor jag vet, väldigt saftig och vääääldigt god!


Nästa inlägg fortsätter på samma tema, gott blir det:)

_____________________________________________________________________________________________

Ingredienser:

Deg:
375 gram margarin (rumsvarmt)
11 dl mjöl
4,5 dl socker
4 msk vanillinsocker
1 msk bakpulver
1 msk bikarbonat

Fyllning:
3 ägg
1 burk kesella (a 2 dl)
2 burkar creme fraiche (a 2 dl styck, den feta varianten)
3 dl socker
1 msk vanillinsocker

Gör så här: Blanda ingredienserna till degen och arbeta ihop. Tryck ut drygt hälften i en bakplåtsklädd långpanna. Rör samman ingredienserna till fyllningen och häll den över degbotten i långpannan (ca 35x42 cm) smula resten av degen uppepå. Grädda i ca 30 minuter i 200 grader.

Kommentarer
Postat av: Mingodasida

Långpannekakor är ju himla smidigt! De här låter väldigt goda! =)

2010-09-07 @ 08:13:57
URL: http://mingodasida.blogspot.com
Postat av: FraudFeeler

Hmmm, undrar bara:

1 burk kesella

2 burkar creme fraiche



Eftersom olika tillverkare har lite olika förpackningar så är det enklare (för mig i alla fall) om du även skriver ut mängden.

(enklare om man vill experimentera lite oxkså...)



Tack för kanonfina recept (och bilder)!

2010-09-07 @ 08:55:19
URL: http://feelinglikeafraud.blogg.se/
Postat av: Erika - Bakglädje

Den ser väldigt smarrig ut. Långpannekakor är så smidigt att göra.

2010-09-07 @ 09:36:18
URL: http://bakgladje.blogspot.com
Postat av: Ewa

Hej

Är det en jättestor kaka? Känns som om det räcker till en armé:)

2010-09-07 @ 10:19:20
URL: http://milkasblogg.blogg.se/
Postat av: Matpolisen

Fina bilder. Det låter som en god kaka.

2010-09-07 @ 11:04:22
URL: http://matpolisen.wordpress.com
Postat av: Eva Berghov

Fina bilder i din blogg. Har kollat på massor av "smaskens" till dej kommer jag flera gånger!

2010-09-07 @ 12:32:09
Postat av: Karin / bevemyrs blogg

"FraudFeeler"

Du har så rätt!!



2 dl rymmer varje burk i receptet.



Kul att du tycker om min blogg!:) /Karin

2010-09-07 @ 17:32:01
Postat av: Karin / bevemyrs blogg

"Ewa"

Ja, kakan är allt bra stor, vilket är bra med tanke på hur god den är!:)



Receptet är till en långpanna ca 35x42 cm. /Karin

2010-09-07 @ 17:34:58
Postat av: Ewa

Den ser verkligen supergod ut. Precis som allt annat i din blogg. Jag har snart spräckt linningen på alla byxor ....Du har så många fantastiskt goda recept.'Lika kul att kolla varje dag. Duktig fotograf är du åxå. Det började med din marmelad hallon och turkisk peppar...den är en favorit. Det är dessutom supergod att ha i syltgrottor. I kväll har jag gjort fikonmarmeladen...suck....får bli Lindex i morgon och köpa en storlek större...eller kanske två...lika bra.

2010-09-07 @ 20:40:20
Postat av: tina

Frestande kaka må jag säga!:-)

2010-09-08 @ 14:50:00
URL: http://www.pickipicki.se
Postat av: lucke

Hejsan, vad göres? :)

2010-09-08 @ 15:07:00
URL: http://modegrabben.blogg.se/
Postat av: Michan

Mums!

2010-09-08 @ 15:18:42
URL: http://michanelfgren.blogg.se/
Postat av: FraudFeeler

Nu har jag testat den på mina arbetskamrater.

ALLA ville ha receptet, så jag gav förstås länken med varma rekomendationer att botansiera i recepten!



Kanonkaka!

2010-09-10 @ 11:46:48
URL: http://feelinglikeafraud.blogg.se/
Postat av: Helena

Det där låter väldigt gott!

2010-09-10 @ 18:02:58
URL: http://www.helenasmat.blogspot.com
Postat av: Carina.

Den kakan ÄR jättegod typ livsfarlig!

2011-01-09 @ 11:57:04
Postat av: mina

Går kakan att frysa in??

Tack för en underbar blogg:-)

2011-01-26 @ 09:31:19
Postat av: Karin / bevemyrs blogg

"Mina"

Tack själv!:)

Kakan går jättebra att frysa in!

2011-01-26 @ 09:51:36
Postat av: Sandra

Hej. Har bakat denna kaka. Jättegod! Men i min kaka ser man fyllningen som en rand mitt i? Inte på din kaka på bilden, har jag gjort fel kanske? Min det blev mer en skulder istället? Sim jag plattade till ut i sängen. Är det rätt? Mvh. SANDRA

2011-03-24 @ 10:47:18
Postat av: Sandra

Blev helfel på sista raderna i texten ser jag.

Min blev mer en smuldeg som jag plattade ut i plåten. Är det rätt?

Mvh. Sandra

2011-03-24 @ 10:50:49
Postat av: Karin / bevemyrs blogg

"Sandra"

Jag tror att du gjorde precis rätt, jag brukar också få trycka ut degen....det är nog mest min bild som är lite dålig!:) /Karin

2011-03-24 @ 20:06:25
Postat av: Anonym

Supergod kaka! Kan varmt rekomenderas,

2011-10-15 @ 17:37:29
Postat av: IZander

Hej! Denna kakan var otroligt god. Vill bara tipsa om att den är ännu godare om man fryser den och äter den halvfrusen. Det blir lite chesecakekänsla av den då. Mums hursomhelst!

2012-05-03 @ 17:01:37
Postat av: Charlotte

Hej!
Det här receptet måste testas. Tror du att det går med kesella och rysk yoghurt istället för creme fraiche? Min mage gillar inte creme fraiche nämligen.

2014-04-02 @ 08:51:37
Postat av: Karin / bevemyrs blogg

"Charlotte"
Jag skulle tro att det går jättebra, men prova dig fram och se om du kan hitta något bra alternativ.

Karin

2014-04-07 @ 21:16:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen