Het Chili con carne med honung
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Hittade ett Chili con carnerecept i en tidning som jag rev ur och testade på Muurikkan. Använde mig av stora bönor och gjorde den ganska het i kombination med en hel del honung. Gott kan jag lova!!:)
Ingredienser:
500 g köttfärs
2 rödlökar, hackade
2 vitlöksklyftor, hackade
3 msk olja
2 tsk chilipulver
2 tsk paprikapulver
500 g krossade tomater
2 tetror krossade tomater, a 400 g, kokta tex kidney, vita eller/och svarta
tabasco
salt
peppar
honung
Gör så här: Bryn köttfärsen tillsammans med lök och olja, tillsätt kryddor. Blanda i krossade tomater och låt småkoka i ca tio minuter. Skölj bönorna och rör ner dem. Smaksätt med salt, peppar, honung och ev tabasco. Servera med ris, bröd, sallad och gräddfil.
.
Kommentarer
Postat av: Eva Berghov
Jag brukar ha i några fefferoni då blir det extra "hetta" i chili con carnen, men det är en smaksak. "Bara ett litet tips". Ha en skön helg!
Postat av: Yvonne
Mmmm...nu vill jag göra chili...med honung!
Postat av: Matpolisen
Honung i chili con carne har jag aldrig provat, men nu måste jag ju.
Postat av: Ida
Mums! Pappa lagade detta till mig o systrarna för intne så länge sedan. Innan dess var det år och dar sedan... Honung är dock nytt för mig med!
Trackback