Morotsmarmelad med smak av kanel och citron
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Är ni på saft- och sylthumör tycker jag att ni ska testa den här gooooda marmeladen. Spännande i smaken, vacker i färgen, lagom söt, perfekt att toppa ostkexet med!;)
I nästa blogginlägg får ni följa med till ön och kika på förra helgens lägereldsmat!
______________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
500 g fint rivna morötter
2 citroner, rivet skal och saft
2 kanelstänger
4 dl vatten
1 kg syltsocker
Gör så här: Blanda allt i en kastrull och låt koka utan lock i 10 minuter. Skumma av under tiden. Häll marmeladen i varma, väl rengjorda glasburkar. Förslut och förvara i kylen.
I nästa blogginlägg får ni följa med till ön och kika på förra helgens lägereldsmat!
______________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
500 g fint rivna morötter
2 citroner, rivet skal och saft
2 kanelstänger
4 dl vatten
1 kg syltsocker
Gör så här: Blanda allt i en kastrull och låt koka utan lock i 10 minuter. Skumma av under tiden. Häll marmeladen i varma, väl rengjorda glasburkar. Förslut och förvara i kylen.
Kommentarer
Postat av: Matpolisen
Det låter väldigt gott. Jag gjorde ett liknande recept men på blåbär för någon tid sedan.
Postat av: Yvonne
Morot är väldigt gott i marmelad, och drygar ut bra! Ska prova detta. Stjärnanis är gott att ha i också! Smakar lite lakrits... :)
Postat av: Karin / bevemyrs blogg
"Matpolisen"
Jag älskar blåbär men har aldrig gjort blåbärsmarmelad! Det låter gott!! /Karin
Postat av: Karin / bevemyrs blogg
"Yvonne"
Vad glad jag är att du hänger med mig här på bloggen i vått och torrt!:) Stjärnanis låter som en väldigt bra krydda i marmelad, det måste jag absolut prova! /Karin
Postat av: Sofie
Jättefina bilder!!!
Postat av: Erika - Bakglädje
Jag har ätit morotsmarmelad förut och tyckte det var jättegott. Det verkade inte så svårt att göra själv, det kanske jag skulle ta och testa.
Postat av: Marie
En underbar blogg som jag hittade i dag.Tur skall man ha ibland.
Goda recept och underbara bilder.
Trackback