Saftiga och segsöta toscarutor
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Hörnini gott folk, den här långpannekakan går verkligen inte av för hackor den heller!:)
I nästa blogginlägg spanar vi in mina jeans å så käkar vi bönor och chili!;)
_____________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
100 g smör
2 dl mjölk
4 ägg
4 dl socker
6 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
Toscatäcke:
150 g smör
1/2 dl socker
1 1/2 dl ljus sirap
3 msk vetemjöl
3 msk vatten
200 g flagad eller hackad mandel
Gör så här: Smält smöret i en kastrull och blanda ner mjölken. Vispa ägg och socker pösigt, blanda ner smörblandningen, mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Häll smeten i en bakplåtsklädd långpanna ca 35X42 cm och bred ut den jämnt. Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader i ca 12 minuter. Under tiden kakan gräddas så förbereds toscasmeten. Smält smöret i en kastrull och rör ner socker, sirap, mjöl, vatten och mandel. Låt småsjuda i ca 5 minuter tills den tjocknat. Tag ut kakan ur ugnen och bred på toscasmeten. Grädda kakan högt uppe i ugnen i ytterligare 15 minuter (tills den fått fin färg). Låt kakan svalna och skär sedan i bitar.
Åh, vad gott det ser ut. Långpannekakor är ju så smidigt.
Jippie! Äntligen massa kakor i bloggen! Fast eftersom jag "håller igen" så får jag nöja mig med att dregla över tangentbordet och drömma om allt jag ska smocka i mig när jag blivit lite mindre bliring:ig....;-)
"Erika-Bakglädje"
Den är precis lika god som den ser ut, en annan fördel med långpannekakor (förutom smidigheten) är ju att det blir en ansenlig hög med kakor av en enda sats...inget snålande på godsakerna här inte!:)
"Cattie"
Yes kakornas tid är här nu!!:) Du ska få en exklusiv förhandsbloggkänning...en totalt förtappat onyttig och sanslöst god kladdkake-baileys-smörkräms-kaka kommer att se dagens ljus här på bevemyrs vartefter!:)
Mums vad gott!
Ser ut som världens godaste fika
Jättelägesedan jag bakade (och åt) toscakaka men gud va sugen jag blev! Det är ju så gott!
Åh, jag är så förtjust i dina bilder.
Ser så gott ut, smart att göra toscakakan i långpanna, var längesedan jag åt toscakaka sist, blev himla sugen på det nu
Tosckaka är lite av en favorit! Gjorde en äppelkaka med tosckatäcke i helgen, supergod!
http://iasmatblogg.blogspot.com/2010/09/appelpajens-mastare-vinnarappelkakan.html
Vilka vackra bilder du tagit!
Hälsar
Ia