Vackert höstbröd
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Igår fyllde den ena av mina två bästa bröder år Hurra!!! Så länge jag kan minnas har han bakat och fixat och igår bjöd han gästerna på det godaste bikarbonatbrödet jag smakat! Saftigt, smakrikt, luftigt i kombination med duktigt tuggmotstånd, perfekt i munnen tillsammans med en bit rejält lagrad ost!
I nästa blogginlägg packar vi Fjällrävenryggan och ger oss ut i svampskogen:)
____________________________________________________________________________________________
Ingredienser till två limpor:
16 dl vetemjöl
14 dl grahamsmjöl
4 tsk bikarbonat
1 dl solroskärnor
2 tsk salt
1 msk färsk finhackad citrontimjan
2 dl ljus sirap
3 grovrivna äpplen
14 dl filmjölk
smör till formarna
1 äpple till garnering
Gör så här: Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke. Rör ner sirap, rivna äpplen och filmjölk. Smörj två bakformar, ca två liter och häll ner smeten. Garnera med äpplen. Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen i ca 75 minuter.
Vad gott och vackert det ser ut. Det där brödet ska jag prova.
Vilket fint bröd, passar ju perfekt nu i äppel-tider!
Så fina dessa blev, extra festligt med äppelringarna på!
ser både gott och vackert ut
Riktigt fint brod och vackra fotografier:)
Halsningar,
Nena
Vilket vackert bröd. Väldigt effektfullt med äppelskivorna uppepå. Den idén kanske jag lånar.
Håller på för fullt med detta bröd, än så länge har ja bara kommit till smeten, men gud så god den va!
Detta receptet ska jag testa för mina dagisbarn! Alltid kul att prova nåt nytt!
Tack!
Mvh Miriam
Tror det är det godaste bröd jag ätit! Fantastiskt gott! Jag ändrade lite i receptet och bytte ut grahamsmjölet mot grovt rågmjöl+ rågsikt, jag tog > 1 tsk torkad timjan istället för färsk citrontimjan.
Har fått mycket beröm för brödet och jag hänvisar till din blogg.
Är detta receptet verkligen rätt? När jag bakade det här brödet så kunde jag bara använda lite mer än hälften av mjölet, annars blev det betong. Ska inte bikarbonatsbröd vara ganska lös i smeten? Hmm. Det är i ugnen just nu så jag vet inte.. men jag fick låta bli att hälla i en hel del mjöl, säkert en 4/5/6 dl.
(jag gjorde sats för 1 limpa och nej, jag har endast mätt upp mjöl för 1 limpa, det har ej blivit fel :)