Chokladbiskvier i långpanna - gott minsann!
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Jag tycker verkligen om långpannekonceptet, enkelt, smidigt och det räcker till många utan att man behöver anstränga sig särskilt mycket:)
Chokladbeskvier är underbart gott men gärna lite krångligt när de skall bakas en och en. I långpannevarianten slängs kakan hop på ett litet kick och blir sedan lyxigt, mandelsegt och perfekt chokladkrämslent.
_______________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
Botten:
1 påse hel mandel, 200 g.... som mals
3 dl florsocker
5 äggvitor
Chokladsmörkräm:
250 g smör (rumsvarmt)
2 1/2 dl florsocker
3/4 dl kakao
5 äggulor
Glasyr:
Ca 200 - 300 g mörk eller ljus choklad (lite beroende på hur tjockt lager du vill ha)
Gör så här: Botten: Mal mandeln, vispa äggvitorna hårt, blanda försiktigt i florsocker och mandel. Bred ut på en bakpappersklädd plåt plåt, ca 25x30 cm. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 15 minuter. När botten är färdiggräddad stjälper du upp den på ett strösocker bestsrött bakplåtspapper (ungefär som när du bakar rulltårta).
Chokladsmörkräm: Blanda allt i en bunke och vispa ihop med en elvisp. Bred ut krämen på mandelbotten.
Glasyr: Bryt chokladen i småbitar och smält den antingen i vattenbad eller på låg värme i mikron. Häll/bred ut chokladen över kakan, jämna till med en slickepott eller stor kniv. Skär i bitar genast, helst innan chokladen stelnat helt (då går den lättare sönder, har den stelnat kan du värma knivbladet i hett vatten innan du skär). Garnera med vit choklad. Säll svalt innan du serverar.
Tips: Vill du att det vita "chokladrivet" skall stanna kvar bättre på kakan så river du på den innan glasyren stelnat helt!
Mmmmm, så gott! Bra idé!:-)
Åh, så gott! Jag tycker också det är så perfekt med långpannekakor, så det här ska jag absolut prova någon gång.
Vad roligt med biskvier i långpanna, det måste helt klart testas! Liten fråga, skalar du mandeln innan du mal den, eller kör du med skalet på?
Så gott och perfekt med ett recept för långpanna
"Sofia"
Ja, det är verkligen smidigt, nej jag skalar aldrig mandel som jag mal, det brukar bli väldigt bra ändå o så slipper man ju en massa extra jobb med skalandet!:)
Vilken smart idé!
Du har väl inte missat chansen att vinna ett av två härliga cupcake-sett i min blogg, idag är sista chansen!
Kram Karin
www.bagerskan.se
läckert och vackert! Det ska jag definitivt prova att göra.
Åhh vad smidigt att göra detta på långpanna. Ska testas.
beskvier är en av mina favoritkakor ända sedan barnsben! detta recept ska jag verkligen prova och lägga på minnet!
Bakade dem igår, och bjöd på jobbet idag. Gjorde succé! :)
Hej!
Tack för underbara recept. Jag bakade denna läckerhet för ett tag sen och den var utsökt, enda problemet var att översta glasyren blev som ett "lock" fastän jag lät den stå framme före servering. Vad kan man tillsätta/ändra? Tacksam för svar snarast.
Mvh Mona