Födelsedagsfika
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Födelsedagar kan gärna firas med någonting extra gott. Själv valde jag att baka och bjuda gästerna på en riktig favoritsötsak - seg mandelkaka fylld med vit choklad och ringlad mörk choklad uppepå. Gästerna glufsade glatt i sig och jag med för den delen;)
______________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
200 g sötmandel, oskalad och mald
2 dl socker
2 ägg
150 g vit choklad, hackad
Mörk choklad att ringla över
Gör så här: Vispa ägg och socker, blanda ner mandel och choklad. Klicka ut på bakplåtsklädd plåt, ungefär så stora som du vill ha dem. Grädda i 175 grader i 15-20 minuter, du kan känna lite försiktigt om de lossnar från pappret, då är de klara att tas ur ugnen. Smält choklad i mikron och ringla över.
Kommentarer
Postat av: M
ja dom var väldigt goda!!
Postat av: Marianne
Dessa ska jag baka nu, men har tänkt lägga i lite krossad dajm, hoppas det ska smaka gott!
Postat av: Erika - Bakglädje
Mums! Ser mycket gott ut.
Trevlig helg!
Postat av: Veronica
Jättegoda! Jag var en av dem som glufsade.... =)
Postat av: amanda
hej, snubblade in här då jag försöker hitta inspiration till midsommarbaket som jag står för i år. vilken fantastiskt fin blogg du har! fick lite tips och idéer, tack för det. :)
Trackback