Selmas goda - kladdkaka i småkaksformat
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Min gammelmormor Selma lämnade efter sig en liten brun anteckningsbok med en salig blandning av recept. Boken rymmer allt från "Syltade paradisäpplen" till "Märtas pepparkakor". Det finns också en och annan anteckning som inte hör till själva receptskrivandet.
"Selma är en tjock och bussig gumma det är inte tu tal om det"
Skrivet av min mormor Elsa. En bra anteckning för en receptbok må jag säga, det finns ju ett ordspråk som lyder något i stil med "Lita aldrig på en mager kock";)
Den här småkakan smakar som en bit kladdkaka, fast liten och platt:)
I nästa blogginlägg tänker jag servera er godaste fläskfilén med bl.a. honungsmelon och mascarponeost!;)
_______________________________________________________________________________________________
Ingredienser Selmas goda, ni får orginalreceptet rakt av, ett riktigt minirecept:
100 g smör
100 g socker
1 ägg
2 rågade matskedar kakao
4 msk havregryn
2 msk potatismjöl
3 msk vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
Gör så här: Smör och socker röres pösigt, ägget tillsättes jämte grynen. Mjölet utröres med kakao och bakpulver, sedan med smöret. Lägges i klickar på välsmord plåt. Gräddas i medelvarm ugn (200 grader, det är inte helt lätt att veta när recepten är gjorda efter vedspis) tills de ser klara ut:)
Kommentarer
Postat av: Linda - Cupcakefluffan
Så gott :-)
Postat av: Anna
Perfekt med en munsbit, en kladdkakebit kan kännas lite "för mycket" ibland:-)
Postat av: Erika - Bakglädje
Vad gott det ser ut!
Postat av: Maria
Mmm låter underbart! Ska genast provas.
Postat av: Mårtenssons kök
Sådana receptsamlingar ska man hålla hårt i, men vara försiktig med. Vi fick Ankis mors gamla receptsamling och är så glada för den gröna lådan som rymmer en massa skatter.
Postat av: Emmas husbestyr
Åh, det låter smaskens. Måste testa! Och vilken mysig blogg du har. Passar på och länkar till dig på direkten.. :)
Trackback