Soltorkade minitomater i olivolja


Foto: Karin / bevemyrs blogg

Att göra egna soltorkade eller snarare ugnstorkade minitomater är en riktig fullträff. Massor av koncentrerad smak, verkligen supergott att ha på salladen, i smörgåsen eller i någon maträtt! Själv hann jag knappt med att bloggfota innan den här omgången var uppäten:)

______________________________________________________________________________________________

Ingredienser:

Några askar minitomater
olivolja
vitlök
timjan
flingsalt

Gör så här: Dela tomaterna på hälften och lägg dem med snittytan uppåt på en bakplåtsklädd plåt. Använder du varmluft så kan du ja ha fler plåtar inne samtidigt. Skjut in plåtarna i ugnen och torka tomaterna i ca 90 graders värme tills de är torra, ca 5- 6 timmar. Öppna några gånger och släpp ut ev. fukt. De kan torka lite ojämnt så plocka ut dem vartefter de är klara. Tag ut dem och stoppa dem i en glasburk, fyll på med olja, stoppa i vitlök, lite torkad timjan samt lite flingsalt. Förvaras i kylskåp. Använd i maträtter, på smörgåsen eller i salladen. Jättegott!!

Kommentarer
Postat av: FowZie - pojkfixerad Eskilstunabo

återigen i vardagen efter påsk!

2011-04-26 @ 07:32:51
URL: http://feliciaaulen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen