Soltorkade minitomater i olivolja
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Att göra egna soltorkade eller snarare ugnstorkade minitomater är en riktig fullträff. Massor av koncentrerad smak, verkligen supergott att ha på salladen, i smörgåsen eller i någon maträtt! Själv hann jag knappt med att bloggfota innan den här omgången var uppäten:)
______________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
Några askar minitomater
olivolja
vitlök
timjan
flingsalt
Gör så här: Dela tomaterna på hälften och lägg dem med snittytan uppåt på en bakplåtsklädd plåt. Använder du varmluft så kan du ja ha fler plåtar inne samtidigt. Skjut in plåtarna i ugnen och torka tomaterna i ca 90 graders värme tills de är torra, ca 5- 6 timmar. Öppna några gånger och släpp ut ev. fukt. De kan torka lite ojämnt så plocka ut dem vartefter de är klara. Tag ut dem och stoppa dem i en glasburk, fyll på med olja, stoppa i vitlök, lite torkad timjan samt lite flingsalt. Förvaras i kylskåp. Använd i maträtter, på smörgåsen eller i salladen. Jättegott!!
Kommentarer
Postat av: FowZie - pojkfixerad Eskilstunabo
återigen i vardagen efter påsk!
Trackback