Lemon and vanilla shortbread, Eden project och WEEE man


Foto: Karin / bevemyrs blogg

Shortbread är min engelska favoritkaka, spröd och god, här med smak av citron. I höstas när vi var i Skottland bloggade jag originalvarianten (här). 

_________________________________________________________________________________________________

Ingredienser lemon and vanilla shortbread:

200 g smör
60 g rismjöl
85 g socker, gärna extra fint socker
175 g vetemjöl
1 vaniljstång
1 citron, skalet

Socker till garnering

Gör så här: Vispa smör och socker pösigt i en skål, skär en skåra i vaniljstången, skrapa ur kärnorna och lägg dem i skålen tillsammans med citronskal. Tillsätt rismjöl och vetemjöl.  Knåda till en deg, kavla ut till en platta och tryck ut önskad form på kakorna med hjälp av ett kakmått. Lägg kakorna på en bakplåtspapperklädd plåt och grädda i 35-40 minuter i 150 grader. Kakan skall inte ta färg. Tag ur ugnen och strö på socker.
_________________________________________________________________________________________________Väl installerade i det fina, gamla, otroligt brittiska och charmiga stenhuset vi hyrt i Cornwall är det dags att utforska omgivningarna. Eden projekt (här), världens största växthus är coolt som sjutton och absolut värt ett dagsbesök. Växthus som påminner om globen och som rymmer olika biotoper och förmedlar ett mljötänkande som ger besökaren en riktig tankesällare.

Det visade sig att vi prickat in samma dag för vårt besök som Charles och Camilla och Eden kryllade av gråhåriga damer som hoppades få se en skymt av kungligheterna. En av damerna anförtrodde mig konspiratoriskt att hon sett dem komma i sin limousine men att de inte var så kärvänliga att de satt i samma del av bilen;) Nåväl, själv hade jag, om jag vetat om det rojalistiska ståhejet, valt en annan dag för det egna besöket:) 

Efter att ha vandrat runt ett par timmar i jättebubblan med tropisk regnskog rann svetten och kroppen var helt uppfylld av känslan av att faktiskt vara i en riktig regnskog. Superfränt!
En ekologiskt odlad bananstock. Väljer du att köpa oekologiska bananer har de växt i en genomskinlig sopsäck med besprutningsmedel och kemikalier.
Lillungen spanar in en stilig häst gjord helt i drivved.Smått skräckinjagande, sju meter höga och drygt tre ton tunga WEEE man. Monstret är gjort av motsvarande elektroniskt skräp som en genomsnittlig familj slänger under en livstid.

Skaparen till WEEE man Paul Bonomini påpekade: “I designed him to look like he’s dragging himself out of landfill, coming back from the dead. He’s there to remind us of this monster that we’re creating when we dump these goods rather than recycle them.”

Titta noga så ser du att tänderna är gjorda av datormöss och ögonen av luckor till tvättmaskiner. Coolt! Själv lyckades jag få med en av Charles och Camillas kretsande helikoptrar på bilden också:)Lillungen kan inte låta bli att dansa när sköna Brother and Bones uppträder.

I nästa inlägg får ni följa med ut till kusten och så spanar vi in en Cornwallisk specialitet:)

Kommentarer
Postat av: Elin

Hej,

Tycker att du har en helt underbar blogg med otroligt fina bilder!!

Jag har varit i Cornwall många gånger och om ni fortfarande är där kan jag varmt rekommendera Porthleven, en liten fiskehamn där dom har en helt underbar restaurang som heter Kota (fantastiska musslor) och ett italienskt café med underbara ostar, marmelader och äkta cappuccino. Porthleven har också jätte fina promenadstråk längst kusten på båda sidor om hamnen. Inte allt för många turister vilket gör att man verkligen kan slappna av och njuta av atmosfären :)

2011-08-08 @ 14:18:58
Postat av: Erika - Bakglädje

Vilka härliga bilder. Jag tror aldrig jag sett en riktig bananplanta... det skulle jag vilja göra.

2011-08-08 @ 15:56:28
URL: http://bakgladje.blogspot.com
Postat av: Emmelie Johansson

Kakorna ser riktigt goda ut! Jag har bara ätit dom i USA.

2011-08-09 @ 21:19:22
URL: http://sweetfactory.blogg.se/
Postat av: Fröken Dill

Vill OCKSÅ ha semester och besöka Eden project! med eller (helst) utan kungligheter.

Hälsningar från flitiga Dillen på jobbet

2011-08-10 @ 08:15:56
URL: http://www.frkdill.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen