Samossas aux fruits secs
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Sista inlägget från Frankrike, vad kan passa bättre än att bjuda på Samossas aux fruits secs?:)
Den här franska desserten kan verkligen rekommenderas. Väldigt väldigt gott!
______________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
2 dl socker
2 ägg (ta undan lite vita till att "klistra" ihop filodegen med)
75 g smör
120 g mörk choklad
litet kanel
100 g torkade fikon, hackade
100 g torkade aprikoser, hackade
1 paket filodeg
Gör så här: Vispa socker och ägg riktigt pösigt. Smält choklad och smör, låt svalna en aning och rör försiktigt ner smeten i socker/äggblandningen, smaka av med kanel. Klicka ut röran på filodegskvadrater, forma till små knyten, limma med lite äggvita om det behövs. Grädda i 210 grader i ca 8-10 minuter. Servera gärna ljummen tillsammans med lite vaniljglass. Grymt gott!!
Norra frankrike är som sagt dramatiskt och vackert!
Lillungen är en glad liten unge och vem kan motstå, vackra vyer eller inte, att busa lite...:)
Foto: Mats / bevemyrs blogg
Naturen imopnerar, som människa kan man inte annat än häpnas över det förunderliga i i allt det som finns runt omkring oss.
I nästa inlägg tar vi färjan över engelska kanalen och så får ni se vad det här fina rosa pyramidpaketet från bageriet innehåller:)
Kommentarer
Postat av: Mårtenssons kök
Ähmm... nu har vi läst receptet flera gånger båda och är helt överens om att vi inte hittar vart fikonen och aprikoserna ska ta vägen. Vi förmodar att de ska fyllningen?
Det låter vansinnigt gott i alla fall och är verkligen något vi skulle kunna tänka oss att kocka till någon helg som lördagsgodis!
Spännande med överraskningar i paket:)
Ha en härlig helg,
Mårtenssons
Postat av: Karin / bevemyrs blogg
"Mårtenssons kök"
Jo, men visst har ni rätt!:) Aprikoserna och fikonen försvann visst i själva "Gör så här-delen".
Nu ska det vara justerat i alla fall!:)
Ha en riktigt skön helg ni också!:)
Hälsar Karin
Trackback