Godaste smörkolan till julens alla gottegrisar
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Något av det mysigaste med julen är att fixa julgodis. Den här smörkolan är fantastiskt god bara sådär rakt upp och ner. Vill du variera är det bara att tillsätta något du tycker är gott t.ex. rivet citron- eller apelsinskal, pepparkakskryddor eller hackade nötter. Förvara den svalt och plocka sedan fram den när det är dags att kalasa.
Idag ska jag själv fixa inför julen och framåt kvällen ska lillungen och jag testa oss några nya julgodissorter, blir det lyckat så får du recepten framöver:)
_______________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
100 g smör
2 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
Gör så här: Smält smöret i en rejält tjockbottnad och vid kastrull. Rör ner övriga ingredienser och låt allt småkoka tills kulprovet visar att kolan är lagom (15-30 minuter). Rör om med jämna mellanrum. Häll upp smeten på en bakplåtspappersklädd plåt (ca 15x20 cm) och skär eller klipp i lagom stora bitar när det stelnat. Slå in i smörpapper, förvara dem svalt och stoppa dem i en vacker burk innan du serverar.
Kommentarer
Postat av: Evalinn
Ser jättefint ut! :-)
Trackback