Pumpa- och solrosfrötosca
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Tosca är en riktig favoritkaka, saftig botten och seg glasyr i en perfekt kombination är verkligen jättegott! Själv tycker jag dessutom mycket om pumpa- och solrosfrön. Första gången jag skulle prova att ha det på en toscakaka blandade jag av misstag i linser vilket jag verkligen inte rekommenderar någon:), däremot när jag senare måttade rätt bland torrskaffen visade det sig bli ett väldigt spännande och gott toscaalternativ.
I morgon är det Alla-hjärtans dag!;)
_______________________________________________________________________________________________
Ingredienser botten:
100 g smör
2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk mjölk
Toscaglasyr (till kakan på bilden har jag gjort dubbel sats):
1/2 dl pumpafrön
1/2 dl solrosfrön
1/2 dl mandelspån
100 g smör
1 dl socker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
Gör så här: Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner vetemjöl, bakpulver och mjölk. blanda tillsist ner det avsvalnade smöret. Häll smeten i en smord och bröad form, gärna med löstagbara kanter. Grädda i 175 grader i ca 25-30 minuter. När kakan stått knappt ca 25 minuter i ugnen blandar du ingredienserna till glasyren i en kastrull och låter smeten koka upp. Tag ut kakan ur ugnen och bred på toscaglasyren, grädda i ytterligare ca 15 minuter.
Kommentarer
Postat av: Martina
Mmmm, älskar toscakaka men har faktiskt aldrig bakat den själv.
Postat av: Anna
Du får verkligen snålvattnet att rinna med alla dina läckerheter!
Postat av: Jimmie
Ser otroligt gott ut, måste testas.
Postat av: M A T B L O G G E N
Toscakaka är alltid gott :-)
Fin bild också.
/ Jenny
http://pernillawahlgren.se/bloggar/jennys-matblogg
Trackback