Fyllt grekiskt lantbröd
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Alla mysmatsälskande läsare, det här är grejer det:) 80-talets fyllda fralla håller något upphottad måttet in i 2000-talet. Ett nybakat mjukt Grekiskt lantbröd fyllt med mustig, krämig köttfärsröra, toppat med smakrik ost! Vill du vara lite nyttigare kan du ju alltid välja ett mörkare bröd och äter du själv så plocka till dig någon liten frallfavorit i bröddisken!:) Servera gärna tillsammans med sallad och vitlökssås!
Det går ju att fylla brödet med lite vad som helst, köttfärs/kyckling/räk/skinkröra (tänk på att inte göra röran för "rinnig bara"), själv är köttfärs min favorit så ett sådant recept bjuder jag er på här idag, det går ju förstås med vilken köfffärsrecept som helst och vill du variera dig så testa det här för det här är riktigt gott!:) Du kan med fördel göra i ordning rätten 5-6 timmar innan den ska serveras.
I nästa inlägg äter vi någonting sött och gott!:)
_______________________________________________________________________________________________
Ingredienser köttfärsröra:
1 nybakat stort Grekiskt lantbröd eller något annat bröd du tycker om
800 g blandfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor (pressade)
1 köttbuljongtärning
2 dl creme fraiche
3 msk tomatpuré
2 msk socker
1 röd paprika
salt och peppar
2 dl riven ost
Gör så här: Bryn färsen tillsammans med lök och vitlök. Blanda i buljong, creme fraiche, tomatpuré och socker. Smaka av med salt och peppar. Låt småputtra en stund. Skär paprikan i bitar, blanda i köttfärsröran och låt allt koka en stund. Skär av ett "lock" och gröp ur ett bröd, fyll den med köttfärsen. Strö på riven ost. Grädda i 200 grader tills osten ser lagom gyllene ut. Lägg in locket och låt det få lite färg. Skär lagom bitar och servera tillsammans med sallad och sås.
Vitlökssås:
2 dl creme fraiche
3 msk majonnäs
2-3 rivna vitlöksklyftor
2 msk torkad eller färsk basilika (lite mer om du använder färsk)
salt
Gör så här: Blanda allt och smaka av med salt.
Kommentarer
Postat av: Rebecca
Vas GOtt!
Postat av: Maria
Så gott det ser ut! Jag gjorde något liknande för evigheter sedan och blev jättesugen att prova ditt recept... kanske det blir middag i morgon kväll.
Postat av: SusanneSj
Oj oj så gott det ser ut.
Vackra bilder : )
Postat av: Elisa
Vilken bra ide´att fylla ett bröd sådär, ser både gott och mysigt ut! Det måste jag prova!:-)
Postat av: Maria
Hej! Jag provade receptet igår, verkligen supergott!! Tack!:-)
Postat av: Ingrid
Detta måste jag testa!
Postat av: Sjovillan Susanne
Vilken fin blogg,fina bilder man blir verkligen sugen :)
Postat av: Ida we
Grekiskt lantbröd är ju det bästa som finns! Fast, jag äter det nog helst med bara smör ;)
Trackback