Köttfärslimpa i sockerkaksform
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Oavsett om livet rör sig snabbare än vanligt ibland så vill man ju fortfarande äta gott....och för den delen snyggt!:) Köttfärslimpa smaksatt med fransk löksoppa, creme fraiche och bostongurka bakad i en sockerkaksform är just det...snygg och god (jättegod faktiskt) alltså!:)
I nästa blogginlägg lockar jag med läcker helgmat!
_______________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
Ca 500 g färs (jag brukar använda nötfärs, men det går förstås bra med blandfärs också)
1 påse fransk löksoppa (pulvret alltså)
2 dl creme fraiche
2 msk bostongurka
1 ägg
2 msk ströbröd
peppar
salt
Gör så här: Blanda löksoppa (pulvret), creme fraiche, bostongurka, ägg, ströbröd, salt och peppar i en skål. Knåda ihop blandningen ordentligt med färsen. Smöra och bröa en sockerkaksform. Klicka ner köttfärsblandningen i formen, tryck till lite, beroende på storlek på formen behöver du kanske göra dubbel sats av köttfärslimpan. Grädda i ca 200 grader i ca 40-60 minuter (beroende på köttmängd och formens storlek). Stjälp upp köttfärslimpan på ett ugnssäkert fat, garnera gärna med morotsstavar i hålet och med pepparsalami på färsen, grädda ytterligare en stund. Servera tillsammans med kokt potatis, gräddsås och rårörda lingon.
Kommentarer
Postat av: KoLP
Den där låter verkligen värd att prova.
Postat av: Jossan
Så smart att göra limpan i en sockerkaksform! Låter gott och enkelt med löksoppa i!
Trackback