Päron och Mandelmuffins
Foto: Karin / bevemyrs blogg
För några år sedan fanns det ett bageri/café här i storstaden som hade specialiserat sig på muffins av olika slag. Det var mitt absoluta favoritfik och jag gick ofta dit, där såldes gigantiska bakverk i alla tänkbara smakkombinationer. Det bästa med muffins är förstås att det är så gott men också att det går att variera i oändlighet. När det handlar om smaker är nog choklad och banan min favorit men kombinationen inlagda päron och mandel är också väldigt spännande. Mandel i bakverk gör ju dessutom att det blir väldigt saftigt.
Vad har du för favoritsmaker när det gäller muffins?
Muffinsarna på bilderna är gjorda i en av Nordic Wares fina formar.
I nästa blogginlägg får du ett gott tips om vad du kan göra med överblivna tacorester!:)
_______________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
200 g smör (rumsvarmt)
2 dl strösocker
4 ägg
200 g sötmandel
2 1/2 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 burk konserverade päron i sockerlag (bara päronen används)
Gör så här: Mal Mandeln. Vispa smör och socker poröst. Knäck i ett ägg i taget och vispa mellan varje ägg. Rör ner mandel, vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Skär päronen i småbitar och vispa runt lite med elvispen (det gör inget om päronbitarna mosas lite). Klicka ner smeten i muffinsformar, beroende på hur stora formar du använde varierar gräddtiden mellan 10-20 minuter. 200 grader.
Kommentarer
Postat av: Sussie
Sega chokladmuffins är min favorit!:-)
Postat av: Anna
Choklad å dumlemuffins:)
Postat av: Vicky
Jag ska prova din kombination - det låter saftigt och gott. Annars brukar min favorit vara stora muffins med choklad uppepå och med marsmellows i (och på).
Postat av: Foodelicious.se
Bananmuffins är en storfavorit! Dem blir så saftiga och läckra. Bakade faktiskt nyligen bananmuffins med jordnötter och choklad, farligt god kombination :) http://foodelicious.se/bananmuffins-jordnotter-choklad/
Trackback