Chokladkaka med pralinglasyr



Foto: Karin / bevemyrs blogg

Idag hade jag tänkt att blogga någonting annat men det får vänta en dag eller två...:)

Utan någon annan anknytning än goda vänner har lillungen sedan han var två år lärt sig ett andra språk. Igår var det dags för veckans träff och vi bestämde oss för att baka någonting gott som han kunde ta med sig och bjuda på. Sonen var sugen på chokladkaka och i frysen hade vi sedan jul en påse köpta chokladpraliner som vi passade på att använda i glasyren. Luftig, saftig och god är kakan, glasyren vet man ju aldrig riktigt hur den kommer att smaka, det beror ju på vilka praliner som finns kvar i lådan när det är dags att baka;) Gott brukar det i alla fall bli!


I nästa inlägg använder vi gjutjärnsstekpannan och gör oss en riktigt god dessert!
_______________________________________________________________________________________________

Ingredienser:

150 g smör (rumsvarmt)
2 1/2 dl socker
2 ägg
4 dl mjöl
3 msk kakao
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 ½ dl mjölk

Glasyr:

1-2 dl vispgrädde
chokladpraliner ca 200-300g, typ Alladin eller liknande

vit choklad att strö på

Gör så här: Vispa smör och socker luftigt, rör i äggen och mjölken. Blanda i mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver. Bred ut smeten på en bakplåtsklädd plåt ca 25x30 cm. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader, ca 20-25 minuter. Koka upp grädden och blanda i pralinerna så att de smälter. Låt glasyren svalna under omrörning. Bred på kakan när den är kall. Riv på vit choklad.


Kommentarer
Postat av: Martina

Mmm, chokladkaka kan ju aldrig bli fel. Står också högst upp på önskelistan om dottern får bestämma ;-)

2011-01-14 @ 07:41:00
URL: http://www.matochodla.blogspot.com
Postat av: Anna

Men fy vilka fina bilder!!!!:-)

2011-01-14 @ 08:00:46
Postat av: Matilda

ser gott ut! kan man ta vilka praliner som helst?

2011-01-14 @ 09:38:22
URL: http://twinturbot.blogg.se/
Postat av: Jessica

Första kommentaren från mig som följt din blogg lääänge och lagat många av recepten :-) Vilket supersmart sätt att göra av med praliner på annat sätt än att tugga i sig hela asken och få dåligt samvete sen. Tack och lov för frysen!

2011-01-14 @ 09:54:30
Postat av: Anna/Frostrosor

Precis vad jag var ute efter! Nu har jag tröttnat på pralinerna som finns kvar i chokladasken. Man lyfter på locket och stänger det igen, bara tråk-bitarna kvar. Underbart när någon redan löst problemet åt en!

2011-01-14 @ 23:07:38
URL: http://frostrosor.blogspot.com
Postat av: Anonym

Hej det gud va fina bilder det låter jättegott kramar NK

2011-01-14 @ 23:22:57
Postat av: Linda

Vilken fin blogg och väldigt fina bilder! Tack för tipset om pralinerna, det låter gott :-)

2011-01-15 @ 14:42:35
URL: http://bengtssonsbaksida.blogspot.com
Postat av: Linda

Vilken fin blogg och väldigt fina bilder! Tack för tipset om pralinerna, det låter gott :-)

2011-01-15 @ 14:43:37
URL: http://bengtssonsbaksida.blogspot.com
Postat av: Karin / bevemyrs blogg

"Jessica"

Alldeles varm blir jag av att höra att någon tycker om att titta in här på bloggen!:)

2011-01-17 @ 20:54:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen