Godaste ogräddiga grytan
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Forsell bjöd på fest och serverade godaste ogräddiga grytan med mängder av ingredienser, kyckling, sidfläsk, trattkantareller, champinjoner, lök, peppar, vin, basilika och tomater! O varför inte, idag är det onsdag så lite mittiveckan lyx kan det allt passa att jag i min tur serverar er! Låt den puttra länge så att ni riktigt får njuta av alla goda dofter som sprids;)
I morgon kastar vi ut glitter och girlanger och så äter vi upp de sista goda resterna av julen!
_________________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
1,5 kg kycklingfileer
5 msk olivolja
salt
peppar
1 dl vetemjöl
300 gr champinjoner
300 gr trattkantareller
20 smålökar
500 gr rimmat sidfläsk i tärningar
2 spansk rödpeppar
4 brk. hela tomater
5 stora vitlöksklyftor med skal
1 flaska rödvin
3 msk kycklingfond
1 kruka basilika
1 knippe persilja
Gör så här: Dela kycklingen i mindre bitar och bryn dem i olivolja. Lägg det i en stor gryta och krydda med salt och peppar. Strö över mjöl och blanda runt. Skär den spanska pepparn i småbitar och fräs i lite olja. Häll på tomaterna och rör om försiktigt. Lägg i vitlöksklyftorna med skal. Häll på rödvinet och koka i 30 minuter. Stek svampen tills all vätska har puttrat bort. Stek fläsket knaprigt. Skala smålökarna och stek dem i flottet tills de är gyllenbruna. Blanda ner svamp, fläsk och lök i grytan och låt koka ytterligare ca 30 minuter. Ta upp vitlöken och smaka av med kryddor och fond. Tillsätt basilikablad och finhackad persilja. Servera gärna tillsammans med kokt potatis och sallad!
Mums mums mums...
Ska man låta grytan koka med eller utan lock?