Linfröbollar
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Det är gott att vara nyttig, särskilt om man äter grova, saftiga, fluffiga linfröbollar!:)
I nästa blogginlägg bakar vi päronmuffins!!:)
______________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
1 dl linfrö
1 dl rågkross
1 dl fyrkornskross
1 dl pumpakärnor
1 dl fint rågmjöl
1 msk salt
5 dl vatten
50 g jäst
75 g smör eller margarin
2 dl mjölk
3 msk sirap
ca 16 dl vetemjöl
Gör så här: Blanda linfrö, rågkross, fyrkornskross, pumpakärnor, rågmjöl, salt och vatten i en kastrull, koka upp och rör tills det blivit en grötig massa. Smula jästen i en degbunke, smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och värm till fingervarmt. Häll i mjölk/smörblandningen i degbunken och rör om tills jästen löst sig, blanda i sirap och grötblandningen (som har svalnat något), häll på mjölet och knåda ordentligt. Låt degen jäsa i ca 40 minuter. Forma till ca 24 bollar som du lägger på bakplåtsklädda plåtar (jag använder runda silikonformar). Jäs under bakduk i ca 30 minuter. Pensla bollarna med filmjölk och strö på linfrö. Grädda i 200 grader i 15 - 20 minuter.
Så fina de blev! Alldeles bollrunda!!
Du har alldeles bedårande bilder. Har du så mycket rekvisita eller lånar du ihop? Man blir ju så sugen på att göra det du visar, mycket på grund av de fina bilderna.
Jag älskar verkligen det där porslinet! Brödet ser gott ut också!:-)
De här bullarna bara måste vara nyttiga med den ingredienslistan. Ska absolut provbakas!
måste testas :D
Är de bakade i 'julklappsraceformarna', eller? Ser fint & gott ut! Kram!
Mums! :D
Vilka härliga färger du har fått till på de här bilderna! Det gillar jag!
Vad goda de ser ut. Måste testa även detta recept. Gillar det du gör. Saffranskakan med philadelfiaost var underbar, så saftig! Tillbaks till denna bild: Äpplen i muggarna?
"Elisabeth"
Tack!:) Jag har väääldigt mycket porslin i mina skåp, älskar att kunna variera vardagsfikat. Det händer att jag lånar till ett foto om jag hittar någonting extra fint hemma hos någon!;)
"Veronica"
Yes!! Visade sig vara väldigt praktiska dom där!;)
"Tove"
Äppelskivor i te är riktigt gott, sen om man använder de med skaftet så kan det ju se ut som om man tryckt ner ett helt äpple i muggen;)
Tack, jag håller med, den saffranskakan är fantastiskt god!:)