Linfröbollar



Foto: Karin / bevemyrs blogg

Det är gott att vara nyttig, särskilt om man äter grova, saftiga, fluffiga linfröbollar!:)

I nästa blogginlägg bakar vi päronmuffins!!:)
______________________________________________________________________________________________

Ingredienser:

1 dl linfrö
1 dl rågkross
1 dl fyrkornskross
1 dl pumpakärnor
1 dl fint rågmjöl
1 msk salt
5 dl vatten
50 g jäst
75 g smör eller margarin
2 dl mjölk
3 msk sirap
ca 16 dl vetemjöl

Gör så här: Blanda linfrö, rågkross, fyrkornskross, pumpakärnor, rågmjöl, salt och vatten i en kastrull, koka upp och rör tills det blivit en grötig massa. Smula jästen i en degbunke, smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och värm till fingervarmt. Häll i mjölk/smörblandningen i degbunken och rör om tills jästen löst sig, blanda i sirap och grötblandningen (som har svalnat något), häll på mjölet och knåda ordentligt. Låt degen jäsa i ca 40 minuter. Forma till ca 24 bollar som du lägger på bakplåtsklädda plåtar (jag använder runda silikonformar). Jäs under bakduk i ca 30 minuter. Pensla bollarna med filmjölk och strö på linfrö. Grädda i 200 grader i 15 - 20 minuter.

Kommentarer
Postat av: vicky

Så fina de blev! Alldeles bollrunda!!

2011-01-18 @ 06:28:23
Postat av: Elisabeth

Du har alldeles bedårande bilder. Har du så mycket rekvisita eller lånar du ihop? Man blir ju så sugen på att göra det du visar, mycket på grund av de fina bilderna.

2011-01-18 @ 13:32:08
Postat av: Maria

Jag älskar verkligen det där porslinet! Brödet ser gott ut också!:-)

2011-01-18 @ 13:45:01
Postat av: Jessica

De här bullarna bara måste vara nyttiga med den ingredienslistan. Ska absolut provbakas!

2011-01-18 @ 18:01:09
URL: http://joyfulcrafting.blogg.se/
Postat av: Matilda

måste testas :D

2011-01-18 @ 18:29:07
URL: http://twinturbot.blogg.se/
Postat av: Veronica

Är de bakade i 'julklappsraceformarna', eller? Ser fint & gott ut! Kram!

2011-01-18 @ 22:37:29
Postat av: Kitchi

Mums! :D

2011-01-19 @ 16:25:34
URL: http://kitchi.blogg.se/
Postat av: Lotta N

Vilka härliga färger du har fått till på de här bilderna! Det gillar jag!

2011-01-20 @ 10:34:50
Postat av: Tove

Vad goda de ser ut. Måste testa även detta recept. Gillar det du gör. Saffranskakan med philadelfiaost var underbar, så saftig! Tillbaks till denna bild: Äpplen i muggarna?

2011-01-21 @ 13:19:34
Postat av: Karin / bevemyrs blogg

"Elisabeth"

Tack!:) Jag har väääldigt mycket porslin i mina skåp, älskar att kunna variera vardagsfikat. Det händer att jag lånar till ett foto om jag hittar någonting extra fint hemma hos någon!;)

2011-01-24 @ 07:17:04
Postat av: Karin / bevemyrs blogg

"Veronica"

Yes!! Visade sig vara väldigt praktiska dom där!;)

2011-01-24 @ 07:18:06
Postat av: Karin / bevemyrs blogg

"Tove"

Äppelskivor i te är riktigt gott, sen om man använder de med skaftet så kan det ju se ut som om man tryckt ner ett helt äpple i muggen;)



Tack, jag håller med, den saffranskakan är fantastiskt god!:)

2011-01-24 @ 07:20:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen