100 års materfarenhet kan ju knappast ha fel!


Foto: Karin / bevemyrs blogg

Gamlas sinnen blir gärna lite sömniga med åren och behöver extra mycket av vad det nu kan tänkas vara för att stimuleras. Lillungens gammelfarmor är nästan 100 år gammal. När vi hälsade på henne sist kom vi att prata om maten som serveras på äldreboendet där hon bor. Hon berättade att maten tyvärr är dåligt kryddad och inte smakar särskilt mycket längre.

På frågan om vilken älsklingsrätt hon hade kom svaret självklart och omedelbart - Janssons Frestelse. Helgen därpå överraskade och for vi ner med en Pyroform rågad med smakrik frestelse. Gammelfarmor gladdes och åt i dagarna tre:)


Och visst är Jansson bland det godaste som finns, 100 års materfarenhet kan ju knappast ha fel!!;)

_______________________________________________________________________________________________

Ingredienser:

6 st stora potatisar
2 2 st gula lökar
15 15 st ansjovis i spad
3 3 dl grädde
4 4 msk ströbröd
Salt

Gör så här: Skala och strimla potatisen och löken. Varva potatis, lök och ansjovis i en smörad ugnssäker form. Avsluta med att hälla på ansjovisspad och grädde. Salta ev mellan lagren. Gratinera i 200 grader i 45 minuter.


I nästa blogginlägg bakar vi en variant av det som troligtvis är gemene mans käraste och mest bakade kaka:)



Kommentarer
Postat av: Katarina

Ja, Jansson är en favorit :)

2011-07-11 @ 09:34:52
URL: http://hovkonditorn.blogspot.com
Postat av: Marie

Du har en underbar blogg med så många härliga recept och fina bilder.

En liten enkel variation i Jansson är finklippt dill. Värt att testa.

2011-07-12 @ 22:48:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen