Bacon och vitlök på picknickmuurikkan
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Sjöliv är utomhusmat och mängder av matlagningskänsla!:)
Min filosofi har alltid varit att jag vill äta minst lika gott utomhus som inne, trots att det oftast inte finns några matlagningsfaciliteter att bistå i själva matlagandet. Det gäller att satsa på det enkla och lite orkrångliga.
Här kommer ett tips på ett riktigt gott grilltilltugg. Baconinlindade vitlökar uppträdda på tandpetare och sedan stekta i en muurikka eller grillade på en grill. Supergott!
_______________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
1 paket bacon
1 burk vitlöksklyftor i marinad
tandpetare
Gör så här: Dela varje baconskiva i tre delar, rulla varje del kring en vitlök, stick en tandpetare i och grilla eller stek knaprigt.
Får du tandpetare över kan du precis som lillungen roa dig med att göra kottdjur!:)
Hasse och Veronicas picknickmuurikka är förutom baconstekning även perfekt att grilla goda hamburgare på!
Kex, ost och marmelad är pricken över i!:)
I nästa blogginlägg bjuds du på mjuk pepperkaka gjord på brun farin, gräddfil och lingonsylt. Ovanligt gott!
Kommentarer
Postat av: Hanna
Jättefina bilder!!
Postat av: Lina
Baconlindade dadlar är en favorit hos mig!
Postat av: SvenO
Börjar med att tacka för all insperation. Ska ta med och prova ett par av dina idéer. Vill samtidigt tipsa om en passande liten pellets-brännare som passar till muurikkan. Sök på rapo.se. Ett lätt alternativ om man inte vill/kan få med en gasoltub...
Postat av: Karin / bevemyrs blogg
"Hanna"
Tackar tackar!:)
Postat av: Karin / bevemyrs blogg
"Lina"
Dadlar? Det låter jättegott, måste testas!:)
Postat av: Karin / bevemyrs blogg
"SvenO"
Pelletsbrännare låter spännande och smidigt, undra var dessa finns att köpa? Ska googla så kanske jag hittar några!:)
Trackback