Banan och chokladkladdkaka
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Banan och choklad är ljuvligt, i kladdkaka är det ännu godare!:)
_______________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
100 g smör, smält
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl ljus sirap
180 g vetemjöl
5 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker
1/2 krm salt
ca 1 dl banansylt (recept hittar du här)
Ströbröd
Gör så här: Smörj och bröa en bakform med löstagbar botten. Blanda smör, ägg, socker, sirap och salt. Rör ihop mjöl, kakao, vaniljsocker sikta sedan ned det i smörblandningen, rör om försiktigt. Häll smeten i formen och grädda i 175 grader i ca 10 minuter, ta ut formen och klicka på banansylten och grädda ytterligare 10-20 minuter (beroende på hur kladdig du vill ha den). Låt kakan svalna och ställ den sedan kallt så att den stelnar. Servera kakan med grädde eller vaniljglass!
Kommentarer
Postat av: Hanna
Det låter gott!! :)
Trackback