Björkforskakor med jordgubbar
Foto: Karin / bevemyrs blogg
En kär kakvariant i en smidig tappning! Gott och fint!:)
_________________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
Mördeg:
4 1/2 - 5 dl vetemjöl
1 dl socker
200 gr margarin eller smör
Fyllning:
2 äggvitor
4 msk socker
Gör så här: Hacka samman mjöl, socker och matfett till en deg. Låt degen vila svalt. Vispa äggvitor till hårt skum och tillsätt sockret under fortsatt vispning. Dela mördegen i två delar och kavla ut varje del till drygt 1/2 cm tjock rektangel, ca 16X30 cm. Bred på hälften av fyllningen på vardera och rulla ihop dem som två rulltårtor. Lägg dem på en skärbräda och ställ dem kallt en stund. Skär dem i ca 3 cm tjocka skivor och placera skivorna i bakformar. Grädda mitt i ugnen 12-15 min i 175 grader (vanlig ugn) 150 grader (varmluft). Servera med jordgubbar.
I nästa blogginlägg får ni följa med på födelsedagsfirande vid en sjö!:)
I nästa blogginlägg får ni följa med på födelsedagsfirande vid en sjö!:)
Kommentarer
Postat av: Erika - Bakglädje
Ser mycket gott och somrigt ut.
Postat av: Mia
Det här måste jag prova, men tar nog hallon istället. :-)
Trackback