Björkforskakor med jordgubbar


Foto: Karin / bevemyrs blogg

En kär kakvariant i en smidig tappning! Gott och fint!:)
_________________________________________________________________________________________________

Ingredienser:
Mördeg:
4 1/2 - 5 dl vetemjöl
1 dl socker
200 gr margarin eller smör

Fyllning:
2 äggvitor
4 msk socker

Gör så här: Hacka samman mjöl, socker och matfett till en deg. Låt degen vila svalt. Vispa äggvitor till hårt skum och tillsätt sockret under fortsatt vispning. Dela mördegen i två delar och kavla ut varje del till drygt 1/2 cm tjock rektangel, ca 16X30 cm. Bred på hälften av fyllningen på vardera och rulla ihop dem som två rulltårtor. Lägg dem på en skärbräda och ställ dem kallt en stund. Skär dem i ca 3 cm tjocka skivor och placera skivorna i bakformar. Grädda mitt i ugnen 12-15 min i 175 grader (vanlig ugn) 150 grader (varmluft). Servera med jordgubbar.


I nästa blogginlägg får ni följa med på födelsedagsfirande vid en sjö!:)

Kommentarer
Postat av: Erika - Bakglädje

Ser mycket gott och somrigt ut.

2011-07-07 @ 10:21:04
URL: http://bakgladje.blogspot.com
Postat av: Mia

Det här måste jag prova, men tar nog hallon istället. :-)

2011-07-07 @ 10:59:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen