Choklad- och Baileyspudding med aprikossås
Foto: Karin / bevemyrs blogg
När Mats kom hem från allt forskningsprat i finska Jyväskylä var han smått salig över en dessertkombination som de bjudits på. Godaste chokladpuddingen och söt, frisk aprikossås, spetsas chokladpuddingen dessutom med Baileys blir det hela riktigt ljuvligt! Enkelt att göra är det också! Så gott folk, om ni inte redan gjort det, välj nu bort alla pulvervarianter i fortsättningen!;)
I nästa blogginlägg laddar vi inför helgen!:)
______________________________________________________________________________________________
Ingredienser pudding:
4 dl mjölk, den fetaste varianten
1 dl Baileys (vill du hellre "bara" ha vanlig chokladpudding så tar byter du Baileys mot samma mängd mjölk)
5 msk maizena
3 msk strösocker
3 msk kakaopulver
1 ägg
1 msk vaniljpulver
Ingredienser aprikossås:
1 burk konserverade aprikoser, ca 400 g
3 msk florsocker
Gör så här: Blanda alla ingredienser till puddingen i en kastrull. Värm (inte för varmt) under omrörning tills krämen börjar sjuda försiktigt och bli tjock. Låt den svalna. Häll krämen i en stor skål eller i portionsskålar. Låt kallna i kylskåp 3-4 timmar. Mixa aprikoserna med stavmixer eller mosa dem med gaffel, rör i florsocker. Häll såsen över puddingen, garnera med riven choklad och servera.
Kommentarer
Postat av: Ann-Sofi
Det ser underbart gott ut!
Postat av: Tårtspecialisten
Ser mycket gott ut! :-)
Postat av: Linda - Cupcakefluffan
Ser så gott ut :-)
Postat av: Anonym
Chokladpudding som är så fruktansvärt gott, det låter extra gott med baileys!
Postat av: Veronica
Kan intyga att den är riktigt god!
Trackback